ΕΣΕΕ.Θετικές για την Αγορά Οι Εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

καρανίκαςΣυνεδρίασε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με κεντρικό θέμα την αποτίμηση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο βασικός προσανατολισμός των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, που είναι η άμεση αύξηση των αναπτυξιακών ρυθμών της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί παρά να βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Επίσης, η ανάδειξη από μέρους του της ΔΕΘ ως ένα «φόρουμ λογοδοσίας» αποτελεί σημαντικό βήμα αναβάθμισης της σχέσης της κυβέρνησης με πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς σε ένα χρόνο από σήμερα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την εφαρμογή και την απόδοση των πολιτικών που εξήγγειλε ο ίδιος.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης για το επόμενο δωδεκάμηνο, είναι η προσέλκυση επενδύσεων, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και το ψηφιακό κράτος. Η επιλογή τους από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ήταν ιδιαίτερα εύστοχη καθώς αποτελούν τις κυρίαρχες προτεραιότητες που θέτει και ο επιχειρηματικός κόσμος, προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που ταλανίζουν την αγορά και να ανοίξει ο δρόμος για νέα επιχειρηματική δράση, με δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η ΕΣΕΕ θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές για «επιστροφή στην κανονικότητα». Επισημαίνει όμως πως η περασμένη δεκαετία σκληρής λιτότητας δημιούργησε επιχειρήσεις πολλών ταχυτήτων, πολλές από τις οποίες ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το ελληνικό εμπόριο, ο μεγαλύτερος «εργοδότης» της χώρας, μπορεί να γίνει ο πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να εκκινήσουν τη νέα αναπτυξιακή τους πορεία, επί ίσοις όροις με τους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς, απαλλαγμένοι από τα άδικα βάρη του πρόσφατου μνημονιακού παρελθόντος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *