ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ 2020 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣΠάνε κι αυτές οι γιορτές, ανήκουν στον παρελθόν… Η Ελλάδα, και όχι μόνον, γιόρτασε εν μέσω κρίσης τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης σύμφωνα με την παράδοση. Και τώρα, τα κεφάλια μέσα! Σίγουρα κάποιοι, μη αντέχοντας στον πειρασμό, έφαγαν κάτι παραπάνω από τα εδέσματα των ημερών, όπως οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, ή η βασιλόπιτα, προσθέτοντας μερικά κιλά στο βάρος τους, ίσως και στο επίπεδο σακχάρου.

Δυστυχώς, αν δεν γευτείς τα εδέσματα και τις λιχουδιές αυτών των ημερών, δεν μπορείς να καταλάβεις Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Όσο για την ψυχαγωγία, οι έχοντες οικονομικές ανέσεις σίγουρα θα διασκέδασαν σε κάποιο κέντρο με γνωστούς τραγουδιστές. Η πλειονότητα όμως των Ελλήνων, μετά το φαγητό, «άραξαν» σε κάποια πολυθρόνα και παρακολούθησαν το εορταστικό πρόγραμμα που τέτοιες μέρες παρουσιάζουν τα κανάλια.

Μια ευχάριστη νότα αυτών των ημερών είναι το γεγονός πως γέμισαν οι γειτονιές από δροσερές φωνές παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα θυμίζοντάς μας την παιδική μας ηλικία, τότε που με ένα «τρίγωνο» τα λέγαμε από σπίτι σε σπίτι για να βγάλουμε το χαρτζιλίκι μας, προκειμένου να αγοράσομε κάποιο παιχνίδι. Επί το πλείστον όμως τα δίναμε στους γονείς μας όταν ο πατέρας ήταν άνεργος ή με μόνο δύο ή τρία μεροκάματα την εβδομάδα.

Με αυτές τις σκέψεις τελειώνω το κείμενό μου ευχόμενος το 2020 να μας χαρίσει ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *