ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

ΑΘΑΝ.ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ               ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ

 

ΣYΓΧΡΟΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ… ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΥ

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποί νομίζω πως έχουν περάσει από κάποιο νοσοκομείο ή θεραπευτήριο για ένα πρόβλημα που πιθανόν να είχαν με την υγεία τους. Έτσι κι εγώ, μετά από κάποιο ατύχημα που είχα από πέσιμο κάτι λένε για τον γέρο που ή από πέσιμο πάει ή από χ… (κρύβε λόγια). Ο γιατρός διέγνωσε «θλάσιν ισχίου». Αυτό συνέβη παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς βρέθηκε χειρουργός που με χειρούργησε, βέβαια τον χρυσοπλήρωσα, χαλάλι του!

Έτσι βρέθηκα στο χειρουργικό τραπέζι και αμέσως ο γιατρός έβαζε μεταλλικά εξαρτήματα στο πληγωμένο πόδι και ό,τι περίσσευε το έκοβε με το πριόνι. Επειδή δεν είχα πλήρη αναισθησία, τα αντιλαμβανόμουν όλα. Ήταν τέτοια η ένταση της εγχείρησης που κάποια στιγμή νόμισα πως βρίσκομαι σε… συνεργείο αυτοκινήτων. Έβαζαν διάφορα μέταλλα στο πόδι, τα ταίριαζαν, και μετά τα βίδωναν με ένα γαλλικό κλειδί.

Βέβαια είναι φαινόμενο της εποχής μας: Για να γίνεις καλός χειρουργός σήμερα πρέπει να περάσεις από τον… πάγκο του εφαρμοστηρίου, όπου υπάρχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζεται σήμερα ένας σύγχρονος χειρούργος, όπως γερμανικά κλειδιά, γαλλικά κλειδιά, σιδεροπρίονα, κατσαβίδια, διάφορες λίμες, πλατιές και στρογγυλές, διάφορες βίδες, με εξαγωνική και τετράγωνη κεφαλή, μερικές φορές με σπάνια ειδικά σπειρώματα.

Επειδή έχω πείρα μηχανουργού, διαθέτω τις γνώσεις μου δωρεάν σε γιατρούς χειρούργους καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούν οι γιατροί. Θα μου πείτε πως τα μέταλλα αυτά δεν είναι ούτε σίδερο, ούτε μπρούντζος, ούτε χαλκός και θα έχετε δίκιο. Η τέχνη όμως της επεξεργασίας τους δεν διαφέρει. Όσο για τα μέταλλα, πρόκειται για ευγενείς ειδικούς χάλυβες, ακόμη και για ακριβό τιτάνιο μέταλλα που τα δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν τα αποβάλλει.

Πιστεύω επίσης πως είναι και αντιμαγνητικά. Γιατί σκεφτείτε, αν δεν ήταν, τί θα γινόταν: Θα κόλλαγαν οι μαγνήτες σαν βεντούζες στα χειρουργημένα μέρη του σώματος, κι άντε να τους ξεκολλήσεις!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *