ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

IMG_4264Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιά, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έτους 2018 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ). Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να παρευρίσκεται και να ευλογήσει την πίτα, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιά, ο μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος ο οποίος είναιIMG_4252 και καθηγητής της Ριζαρείου εκκλησιαστικής σχολής, η οποία έχει καταστεί πρότυπη σχολή με έντονη παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου Πειραιά και συνεχίστηκε με το τμήμα της χορωδίας του Δήμου Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, με μαέστρο την κ. Λίγναβα Καζάρκεβα στην οποία αποδόθηκε ανθοδέσμη από τον πρόεδρο.

Στην συνέχειαIMG_4267 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Αντώνιος Φαντόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς ήρωες των Ιμίων Αντιναυάρχους: Χ. Καραθανάση Κυβερνήτη, Π. Βλαχάκο Συγκυβερνήτη και τον Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό Χειριστή Συσκευών.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επίκαιρες εξελίξεις της εποχής μας και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ακολούθησε τελετή ευλόγησης της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ΣΕΑΝ από τον Μητροπολίτη κ. Αλέξιο ο οποίος πλαισιώθηκε από τους δυο προϊσταμένους των παρακείμενων ιερών Ναών, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχων και προστατών του Πειραιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αλέξιος.

Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Δραπετσώνας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, και την προσφορά ανθοδέσμης από τον πρόεδρο κ. Φαντόπουλο στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου κ. Χαφουσίδου Χριστίνα. Η γιορταστική μέρα έκλεισε με το παραδοσιακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Βουλευτές Ιωάννης Τραγάκης πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Κατσαφάδος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι κ.κ. πρώην Βουλευτές Αναστάσιος Νεράντζης, Παναγιώτης Μελάς, ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Κυριάκος Σιγαλάκος, Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, ο Πλωτάρχης κ. Δαργονάκης από τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, ο Συνταγματάρχης κ. Γκουτζουρέλας, οι κ.κ. Πολιτευτές: Πέτρος Μούγιος, Γεώργιος Βαγιάκης, Μικές Στεφανίδης, ο κ. Σκαραμάγκας Ανδρέας, ο Πολιτευτής κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ο καθηγητής κ. Αντώνιος Σορώτος, Διδάκτωρ Ναυτιλίας και Διοίκησης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ασημακόπουλος Νικήτας, ο κ. Δημήτριος Γκιουλιστάνης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Πειραιά και Νίκαιας, ο κ. Πέτρος Χατζηιωάννου, Αντιπρόεδρος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *