«Εφ’ όλης της ύλης» Έκθεση Ζωγραφικής του Τάκη Δημόπουλου

IMG_0686 IMG_0707Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης» του γνωστού Πειραιώτη Ζωγράφου Τάκη Δημόπουλου.

Έργα από τις πρώτες αναζητήσεις έως τη σκοτεινή του περίοδο και των τελευταίων χρόνων που πλέον αντιμετωπίζει κριτικά και επικριτικά την καθημερινή πραγματικότητα.

Ο Τάκης Δημόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στην τέχνη. Το 1968 έφυγε για πρώτη φορά από την Ελλάδα με πρώτο προορισμό την Αγγλία, δεύτερο τη Γερμανία και τρίτο τη Γαλλία. Ο τέταρτος προορισμός ήταν οι σπουδές στη Stockholms Kunst Scoola

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στους εξής χώρους: Γκαλερί Εγγονόπουλος, Γκαλερί Αέναον, Pantazides Art Gallery, ΩΡΑ, Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη, Nouveau Art Cafe και Black Duck, καθώς και στην Πάτμο και την Ιθάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ash in Art». Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Παιανία (αγορασμένα από τον Ίωνα Βορρέ) και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καλλιτέχνης μέσα από τα έργα του θέλει να μας πει πολλά… και εφ’ όλης της ύλης…

«Στη γενέτειρα πόλη. 66 χρόνια μετά τη γέννηση. Στο ίδιο σημείο. Σημείο έλξης και έναρξης. Ταυτόχρονα. Πέντε σοκάκια από το ίδιο σημείο της γέννησης. Τότε Ταχυδρομείο. Τώρα Πινακοθήκη. Τώρα επιστρέφω. Μετά από τον δικό μου γύρο του κόσμου. Υπηρετώντας τίμια την ίδια τέχνη που εδώ ανακάλυψα, διότι η μόνη τίμια τέχνη είναι να σκάβεις τον δικό σου δρόμο».

Πολύ καλός ο Τάκης μας και μεγάλη η προσέλευση των φιλότεχνων Πειραιωτών που τον τίμησαν με το παραπάνω. Ο Μουσικός Δημήτρης Λαουτάρης συνόδεψε μελωδικά τα εγκαίνια.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα, την Βουλευτή κ. Ελένη Σταματάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη, την Δημοτική Σύμβουλο κ. Μελά Σταυρούλα, τον Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μιχάλη Στάμου, την πρώην Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ζωή Κεχαγιά, τις κυρίες και τους κυρίους, Γεωργία Ματσούκα, Ντίνα Τρουπιώτη, Κοσμά Καλυκά, Γιάννη Ηλία, Θανάση Γαλάτη, Παναγιώτη Πρεδάρη, Χαράλαμπο Ψαρρό, Σωτήρη Αλεξόπουλο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *