Ζητείται εισαγγελέας  Για την Εθνική Τράπεζα

εισαγγελέαςΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το Μέγαρο Μουσικής συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται και ζητούν από την Διοίκηση της Τράπεζας να τους δοθούν πίσω τα χρήματα του λογαριασμού ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος ανοίχτηκε το 1949 με σκοπό την ενίσχυση στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Τα χρήματα που τους δόθηκαν από τον ΛΕΠΕΤΕ για τελευταία φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2017 ενώ από τον Δεκέμβριο 2017 έως και σήμερα δεν καταβάλλονται χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι ως εργαζόμενοι τους κρατούσαν το 12.5% του μισθού τους για την ενίσχυση του λογαριασμού και τώρα, από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, τους λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά στον λογαριασμό για να τους δώσουν.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό του ότι δεν τους επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στην κίνηση του λογαριασμού ώστε να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι πως ο λογαριασμός όντως δεν έχει χρήματα και δεν σπαταλήθηκαν άσκοπα παρά μόνο για τον σκοπό του ΛΕΠΕΤΕ, έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι «ζητούν» την παρέμβαση εισαγγελέα, για να υποχρεωθεί η τράπεζα να επιτρέψει διαχειριστικό έλεγχο του λογαριασμού, καθώς ο λογαριασμός το 1995 είχε περίπου 65 δισ. δραχμές και σήμερα, κατά τον ισχυρισμό της διοίκησης της Τράπεζας, δεν έχει μία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *