Ημερίδα για την ποιότητα ζωής στη τρίτη ηλικία Στο Δημοτικό Θέατρο

DSC05566 DSC05569Η «ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία» ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα για την ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία. Η ανταπόκρισή σας είναι πάρα πολύ μεγάλη και σας ευχαριστώ. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγνώμη για την απουσία του Δημάρχου, υπάρχει μια συνάντηση στην Περιφέρεια. Να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Βουλευτή τον Δημήτρη Καρύδη που πράγματι είναι φίλος μου και πάντα παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Ιωάννης Καραϊτιανός, δήλωσε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω  όλους θερμά για την παρουσία σας  στις εκδηλώσεις αυτές, τις ημερίδες που κάνει η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, που είναι η 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνο».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Διευθυντής της Δημόσιας Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, ανέφερε:

«Να σας καλημερίσω κι εγώ με τη σειρά μου. Να δώσω συγχαρητήρια στην Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και στον Πρόεδρό της για την ημερίδα. Το θέμα της ημερίδας σήμερα είναι η «Ποιότητα Ζωής στην τρίτη ηλικία» και αυτό το σκοπό έχει αυτή η ημερίδα, να μας ενημερώσει για ορισμένα προβλήματα υγείας».

Στην Ημερίδα ομιλητές ήταν:

Αλέξανδρος Καμαράτος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Γ.Ν. Τζάνειο Πειραιά: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στους ηλικιωμένους»

Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»: «Η κοινωνική διάσταση της οστεοπόρωσης  στην Ελλάδα».

Αλεξάνδρα Κουτσοβασίλη, Νεφρολόγος, Διευθύντρια Νεφρολογικού Τμήματος και Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γενικής  Κλινικής Πειραιώς «Ιπποκράτης»: «Ο γηράσκων νεφρός».

Κωνσταντίνος Βογιατζίδης, Διδάκτωρ Καρδιολόγος, Επιμελητής Γενικής Κλινικής «Ιπποκράτης»: «Η υπέρταση στους ηλικιωμένους»

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»: «Η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου  αφορά και στους ηλικιωμένους»

Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Υπουργείο Υγείας: «Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων- ΗΠΙΟΝΗ, 3ο έτος: Η πρόληψη της άνοιας και η αντιμετώπιση των συνεπειών της»

Κωστής Προύσκας, PhD, Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Άκτιος Α.Ε., Ειδικός Γραμματέας Ε.Γ.Γ.Ε:

«Μακροχρόνια Φροντίδα Ηλικιωμένων με Άνοια: Το δίλημμα Μονάδα ή Σπίτι».

Νικόλαος Αθανασόπουλος, Γαστρεντερολόγος, Επιμελητής Γενικής Κλινικής «Ιπποκράτης»: «Δυσκοιλιότητα και αιμορραγία παχέος εντέρου των ηλικιωμένων. Η αξία του προληπτικού ελέγχου».

Βέρα Δογιάμη, Παθολόγος – Γηρίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Bochum Γερμανίας: «Διατροφή και άσκηση στην τρίτη ηλικία».

Βενετία – Σοφία Βελονάκη, Διδάκτωρ, Νοσηλεύτρια, Νομικός: «Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη «gerolib» για θέματα Γεροντολογίας – Γηριατρικής».

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τους Νομικούς κ.κ. Ηλία Σκαφιδά, Μιχάλη Βλάμο, τις κυρίες και τους κυρίους, Βάσω Γανωτοπούλου, Ελένη Ματιάτου = Κουτσολιάκου, Ελένη Καβαλάκη, Λίτσα Πετράκου – Αγαλοπούλου, Γεωργία Ματσούκα, Θανάση Γαλάτη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *