Η ΑΝΝΑ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ  ΕΦΥΓΕ από την ΖΩΗ…..ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

ευσταθίουΗ ἐξέχουσα Φιλόλογος Καθηγήτρια ΑΝΝΑ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΕΦΥΓΕ από την ΖΩΗ την 2αν Ιανουαρίου 2019.

Η κ. Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου, σπουδαία Ελληνίδα, Καθηγήτρια μοναδική, έγραψε τα βιβλία καί εδίδαξε τα Αρχαία Ἑλληνικά για 25 ολόκληρα χρόνια νυχθημερόν, με ἰδιοφυή τρόπο στην ῾῾Ελληνική Αγωγή῾῾. Η κ. Εὐσταθίου εδίδαξε την προγονική μας γλώσσα με ιδιαίτερο τρόπο για να σωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την γή! Θα την ευγνωμονούμε για πάντα.

Το μέλλον ολοκλήρου της Ανθρωπότητος είναι η Ελληνική γλώσσα.

Ο Πλάτων είπε: “Θείοι νομοθέτες εθέσπισαν την Ελληνική γλώσσα”!

Ο Βολταίρος είπε: “Όλοι η γή πρέπει μια μέρα να μιλήση Ελληνικά»!

Η Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου ανάλωσε την ζωή της σαν το κερί που λειώνει φωτίζοντας τους χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες από τον Όμηρο, τον Σοφοκλή, τον Αισχύλο, με απαύγασμα το τελευταίο της βιβλίο “Σαπφώ” Η δεκάτη Μούσα”, καταρρίπτοντας πολλά ψεύδη…

Άννα Τζιροπούλου-Ευσταθίου εγεννήθη στον Πειραιά. Εσπούδασε Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Institut Francais d’ Athenes, Ιταλική Γλώσσα στην Casa d’ Italia, Ισπανική στο Ινστιτούτο της Ισπανικής Πρεσβείας, και μουσική στο Ωδείον Αθηνών (με καθηγητή στην Θεωρία–Αρμονία Μουσικής τον Ακαδημαϊκό Μενέλαο Παλλάντιο). Ήταν μέλος της «Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς» και του «Ομίλου Πειραιώς για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσης», του οποίου επί διετίαν διετέλεσε Αντιπρόεδρος.

Το 1994 εξελέγη παμψηφεί «Τακτικόν μέλος-εταίρος» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΚΩΝΙΑΣ, η οποία εδρεύει στο Bilbao Ισπανίας. Ήταν μόνιμο μέλος στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, εδίδασκε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου την ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης καί διαλέκτρια της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ). Πρώτη γυναίκα μέλος του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, καθώς και του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Ως εισηγήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχε δώσει περισσότερες από 600 διαλέξεις, γλωσσικού κυρίως περιεχομένου κι είχε λάβει μέρος σε πάρα πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σε διαφόρους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε διεθνή δορυφορικά προγράμματα. Ως Διευθύντρια σπουδών της σχολής «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», εδίδασκε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με πρωτότυπη μέθοδο ιδίας επινοήσεως. Εργογραφία, κάποια από τα έργα της… «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης»: 7 διδακτικά βιβλία πλήρους εκμαθήσεως της κλασσικής Ελληνικής Γλώσσης. «ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Νέα Δεδομένα», εκδ. Γεωργιάδη. «Αισχύλου Ευφορίωνος Αθηναίου ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ (Σύγχρονος Απόδοσις αρχαίου Κειμένου, Εισαγωγή, Σχόλια, Επίμετρον)», εκδ. Γεωργιάδη. «Ημερολόγιον από τον πόλεμο του 1940 – ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ (με σχόλια, και παράλληλα εδάφια από την Αρχαία μας Ιστορία)», Έλλην Λόγος, «Πώς η Ελληνική γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο», εκδ. Γεωργιάδη. Όπου απέδειξε περίτρανα ότι το 80-90% των λέξεων των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, κλπ.) προέρχονται εκ της ελληνικής γλώσσης. «ΑΡΧΙΓΕΝΕΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ–Πώς η Ελληνική γονιμοποίησε τον παγκόσμιο Λόγο», εκδ. Γεωργ. «Όμηρος Τηλεμάχου Οδυσσείδης», εκδ. Γεωργιάδη. «Γκρεκάνικο Λεξικό», εκδ. Νέα Θέσις. «Τραγωδία και Αριστοτελική Κάθαρσις». «Ο εν τη λέξει λόγος», εκδ. Γεω. «Σαπφώ η Ποιήτρια: Η δεκάτη Μούσα» εκδ. Αιγηίς.

Η Άννα Ευσταθίου τίμησε μέ την ύπαρξή της, το έργο της, τήν Ελλάδα και Όλους εμάς τους Έλληνες, Αιωνία της η Μνήμη…

«ΣΟΦΙΑ ΑΘΗΝΗ»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *