Η απόκρυφη σημασία του αριθμού του θηρίου «666» Με τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο στην Αιγηΐδα

IMG_2987Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ «666»}, με εξαιρετικό ομιλητή τον κ. Ελευθέριο Αργυρόπουλο

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 19:30, στο βιβλιοπωλείο Αιγηΐς Βασ. Γεωργίου 11 Α΄ Πειραιά πραγματοποιήθηκε μια ακόμα αξιόλογη εκδήλωση (Σεμινάριο) με θέμα: {Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ «666»}, με εξαιρετικό ομιλητή τον κ. Ελευθέριο Αργυρόπουλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο αριθμός 666 είναι «ο αριθμός του θηρίου». Ποιος ή τι είναι αυτό το θηρίο ή γιατί πρέπει να έχει αριθμό, είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Οι γραφές είναι εμπνευσμένες από το Άγιο Πνεύμα και χωρίς τη βοήθειά του μπορούμε να τις κατανοήσουμε μόνο επιφανειακά, όπως ο ανθρώπινος νους τις αντιλαμβάνεται. Καταλαβαίνουμε τα ηθικά διIMG_2990δάγματα αλλά βρισκόμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά τις πνευματικές σημασίες.

Το πρόβλημα του 666 ή αλλιώς του αριθμού του θηρίου, προερχόμενο από το αντίστοιχο χωρίο της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, (13:18) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα προς συζήτηση της εσχατολογικής Θεολογίας, δηλαδή του κλάδου αυτής της Επιστήμης που ασχολείται με τα προφητικά και μεσσιανικά κείμενα των γραφών όσο και με τις ερμηνείες των διαφόρων Θεολόγων και Φιλοσόφων ανά τους αιώνες.

Ταυτοχρόνως όμως στοιχειοθετεί και ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα ερμηνείας και αποδόσεως του συμβόλου, το οποίο χρησιμοποιεί ο Ευαγγελιστής στο συγκεκριμένο χωρίο.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον πυρήνα του προβλήματος θα πρέπει να ανατρέξουμε στις πηγές εμπνεύσεως του συμβόλου και τους πιθανούς τρόπους ερμηνείας του βασιζόμενους στις επεξηγηματικές μεθόδους ανάλυσης της εικονολογικής φιλοσοφίας και της σημειωτικής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *