Η Ασφάλεια των πολιτών Είναι υποχρέωση της Πολιτείας

Μώραλης Γιάννης «Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες. Οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «REAL FM 97,8», για την επίθεση στον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού – Γλυφάδας στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο.

«Το κράτος και η πολιτεία έχει την υποχρέωση βάση του Συντάγματος να παρέχει ασφάλεια. Δεν στέκομαι στο χθεσινό, στέκομαι στο γεγονός ότι  τα φαινόμενα είναι πολλά και οι δηλώσεις των υπουργών και κατά το παρελθόν, αλλά κυρίως το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια χαλαρότητα και όχι την αυστηρότητα που πρέπει. Έχει αρχίσει ο Έλληνας να υιοθετεί τη νοοτροπία του «δε βαριέσαι συμβαίνουν αυτά». Όχι, δεν συμβαίνουν αυτά ή δεν συμβαίνουν με αυτήν τη συχνότητα και με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ευνομούμενες πολιτείες και κράτη. Δεν συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά στην Ευρώπη που θέλουμε να ανήκουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Δεν μπορεί εγκληματικά στοιχεία να εισέρχονται σε γήπεδα, σε τράπεζες, σε αστυνομικά τμήματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια και να σπάνε, να επιτίθενται χωρίς ποτέ να συλλαμβάνονται ή όταν συλλαμβάνονται να αφήνονται ελεύθεροι την ίδια ημέρα. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να τελειώσει. Βέβαια θα μου πείτε όταν μπαίνουν στην Ελληνική Βουλή ανενόχλητοι, δεν θα μπουν στο Παπαστράτειο;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη που δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, την όποια πληρώνουμε καθημερινά και θα την πληρώσουμε περαιτέρω».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *