Η βιοτεχνία κράτησε ζωντανή την Ελλάδα

Δήλωση Προέδρου ΒΕΠ κ. Α. Μιχάλαρου

Μιχάλαρος ΑνδριανόςΜε την ευχή να επικρατήσει η σταθερότητα στη χώρα και να δημιουργηθούν συνθήκες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, θωράκισης των βιοτεχνιών και τήρησης των δεσμεύσεων για φορολογικές ελαφρύνσεις, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι ύστερα από μια μακρά περίοδο ύφεσης, οι βιοτέχνες, οι έμποροι και οι επαγγελματίες αναμένουν από τη νέα πολιτική ηγεσία να τηρήσει τις υποσχέσεις της, μειώνοντας τους φόρους και υλοποιώντας ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας.

Τμήμα της δήλωσης του κ. Μιχάλαρου είναι:

 «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά χαιρετίζει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανακοινώθηκαν προχθες. Η λαϊκή εντολή που πήρε η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί απλώς μια επιταγή εξουσίας, αλλά είναι απαίτηση για ριζική αναθεώρηση της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που εφαρμόστηκε από το 2015.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί των οικονομικών και παραγωγικών υπουργείων θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Πρέπει να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκιά τους και να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και παραγωγικών εταίρων για τα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Η αγορά απαιτεί μέτρα και κίνητρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Οι βιοτεχνίες που αποτελούν το βασικό κορμό της παραγωγικής Ελλάδας χρειάζονται στήριξη και θωράκιση.

Εξ ονόματος των μελών του ΒΕΠ καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του να οδηγήσουν γρήγορα τη χώρα σε οικονομική ανάκαμψη, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς τιμωρητική διάθεση προς όσους δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ζημιές και τα βάρη που αφήνουν πίσω τους η «μνημονιακή εποχή» και ο λαϊκισμός. Πατριωτικό καθήκον όλων μας είναι να εργαστούμε συνολικά, ενωμένοι και αποτελεσματικοί, ώστε να επικρατήσει η σταθερότητα στην Ελλάδα από την οποία θα προκύψουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της παραγωγής».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *