«Η γιορτή της Βασιλόπιτας» Εκδήλωση της Φωνής με τον Γιάννη Σκουλούδη

IMG_2229Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7 μμ, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Παλαιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29, η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Η γιορτή της Βασιλόπιτας», με τον γνωστό Λαογράφο – Σκηνογράφο, Γιάννη Σκουλούδη, που μας ανέλυσε τα Ελληνορθόδοξα ΉΘΗ και ΕΘΙΜΑ της κοπής της Βασιλόπιτας.

Τραγούδια των Αγίων Η μερών και της Βασιλόπιτας, μας έπαιξε στο πιάνο, ο Γνωστός, εκλεκτός Πειραιώτης Μουσικός κ. Δημήτρης Λαουτάρης.

Πάρα πολύ καλή IMG_2190η εκδήλωση και εξαιρετικός ο κ. Σκουλούδης, που έχει έναν όμορφο τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις του και με αυτό τον τρόπο να γινόμαστε όλοι κοινωνοί των υπέροχων Ηθών και Εθίμων μας.

Μεγάλη η προσέλευση των Πειραιωτών στην εκδήλωση, παρ’ όλη την κακοκαιρία, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε το σωστό και ιδιαίτερα αυτό που είναι και ωφέλιμο, τόσο για μας ατομικIMG_2202ά, όσο και για την πατρίδα μας.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Πολιτευτή κ. Βασίλη Μόσχου, τον Διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μιχάλη Στάμου, τους Ιατρούς κ.κ. Σωκράτη Καταφυγιώτη, Κώστα Φυτανίδη, τον Καλλιτέχνη κ.κ. Βασίλη Χαραλάμπους, τον Στρατηγό Σπύρο Αρμύρο, τον πρώην Πρόεδρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδα Μελά, τον Δρ. Αναστάσιο Μπούχλα, την Πολιτευτή κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Κοκκώνα Σακαροπούλου, Φίλιππο Σκαραμαγκά, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Πέτρο και Βασίλη Παρτσινέβελο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *