Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Δίκη των Έξι» Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης

IMG_6322Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που ο κόσμος είχε γεμίσει, ακόμη, και όλα τα θεωρεία, τρείς Πανεπιστημιακοί Καθηγητές οι: Διαμαντόπουλος Θανάσης, Άγγελος Συρίγος και Χατζηβασιλείου Ευάνθης, με αφορμή το βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου “στον απόηχο της Καταστροφής “Η Δίκη των Έξι”, παρέδωσαν μαθήματα ιστορίας!

Παρέστησαν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, οι κ.κ. Πρόεδροι, του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, της Εταιρίας ΓραμIMG_6318 μάτων και Τεχνών Πειραιά Σοφία Παυλάκου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η οποία εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, στον χαιρετισμό της έκανε μια εξαιρετική και λακωνική αναφορά στα γεγονότα της εποχής της Δίκης των Έξι. Ασπασία Αλιγιζάκη, Κυριακή Μπουρδάκου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ κ.κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης και Γιάννης Παρασκευάκος, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Λευτέρης Γιοβανίδης. Επίσης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Γενικός Επίτροπος των διοικητικών δικαστηρίων, Προϊστάμενοι δικαστηρίων, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, οι Πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων κ.α.

Πάρα πολλά μέλη της Ετ.Γρ. & Τ.Π. και πάρα πολλοί φίλοι της που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της.

Εξαιρετική η προσπάθεια του κου Δήμου Χρυσού, Εφέτη Δ.Δ. και Πρόεδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιά, που σήκωσε το βάρος της διοργάνωσης αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης.

Πολύ όμορφη ήταν η παρουσία των ηθοποιών και τραγουδιστών που δραματοποίησαν κάποια αποσπάσματα από τα πρακτικά της Δίκης τα οποία συνόδευσαν με πολύ όμορφα τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *