Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει η Ζέτα Φλισκανοπούλου

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ1«Ότι και να κάνουν όσο και να μας πολεμούν! Ήρθαμε και τρομάξαμε το σύστημα!»Αυτή είναι μια από τις τελευταίες αναρτήσεις στην σελίδα του κόμματος Ελληνική Λύση του πολιτικού-δημοσιογράφου- συγγραφέα Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη από το zougla.gr, η Ελληνική Λύση το κόμμα που ίδρυσε το 2015 ο Κυριάκος Βελόπουλος, είναι 6ο κόμμα και μπαίνει στην Βουλή με ποσοστό 3,1%

Όσο οι ηχηροί δημοΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ2σιογραφικοί τίτλοι άρθρων «Το νέο μαντζούνι της ακροδεξιάς», «ο Βελόπουλος δεν είναι λύση», «τα fake news στις τοποθετήσεις του» και η «Κόντρα και ρήξη» συνεχίζεται, η σκληρή αλήθεια παραμένει και προβληματίζει. Ανάμεσα στις θεραπείες της άνοιας, της κατάθλιψης, του αλτσχάιμερ, τις πωλήσεις βιβλίων και των κηραλοιφών από την εκπομπή του, ένα ποσοστό 3,1% και οι 19.000 ακόλουθοι της σελίδας του κόμματος του, τον βάζουν στην Βουλή.

Με σημαία του την ιδεολογία του κόμματός του, συντηρητισμός, ευρωσκεπτικισμός, Ρωσοφιλία, ΠατριωτισμΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ3ός, Αντιπαγκοσμιοποίηση-εθνικισμός, συνεχίζει να έχει πάντα τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, την Ευρωπαϊκή  Ένωση και την Ρωσία και να τις υπερασπίζεται με πατριωτικό σθένος.

Οι εκπομπές του άλλωστε αναμεταδίδονται από πλήθος άλλων περιφερειακών καναλιών άρα αποκτά πρόσβαση σε Πανελλήνιο ακροατήριο, ότι και αν σημαίνει αυτό .Άλλωστε το ερώτημα παραμένει ισχυρό από τον ίδιο και το κόμμα του «Να γίνεται ψυχιατρική εξέταση σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές. Σωστό ή Λάθος; H ελληνική Λύση λέει σωστό. Εσείς;»

Εγώ πάλι λέω, ότι τον Κυριάκο Βελόπουλο τον συνάντησα πριν πολλά χρόνια, την περίοδο που έκανε την εκπομπή «Ελληνόραμα» στο κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Ήταν μια προγραμματισμένη συνέντευξη για την στήλη μου «15’ δημοσιότητα». Η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν δημοσιεύθηκε, ξεθάφτηκε όμως από το αρχείο μου και έχει πραγματικό ενδιαφέρον, να μάθετε τι πίστευε εκείνη την περίοδο για την ιστορία αυτού του τόπου. Είχε πάντα ένα όραμα που για αυτό πάλευε και ασπαζόταν. Με υπέρμετρο πάθος δήλωνε την αγάπη του για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις αυτού του τόπου. Προσωπικός του αγώνας να μάθουν οι Έλληνες όπως χαρακτηριστικά μου δήλωνε, τι έχουν προσφέρει σε επίπεδο πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

 

-Με αφορμή τον τίτλο της εκπομπής σας «Ελληνόραμα», πιστεύετε ότι οι Έλληνες έχουν όραμα;

Oι Έλληνες πάντα είχαν όραμα και ήρθε η ώρα να το επανακτήσουμε γιατί τις τελευταίες δεκαετίες το έχουμε απολέσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Προσπαθείτε με κάποιο τρόπο να αφυπνίσετε τους Έλληνες;

O λόγος ύπαρξης της εκπομπής έχει να κάνει με την ιστορική αφύπνιση και όταν λέμε ιστορία δεν εννοούμε τις μάχες, δεν μιλάμε για μιλιταρισμό και σοβινισμό αλλά για τις τέχνες, τα γράμματα, την γλώσσα, τον πολιτισμό.

 

-Πιστεύετε ότι κάποιοι κάνουν αγώνα για να παραποιήσουν την ιστορία μας;

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά για να κυριολεκτούμε, επειδή έχουμε μεγάλη ιστορία ως έθνος, δεν την μαθαίνουμε όπως πρέπει. Αναλώνουμε και καταναλώνουμε τον χρόνο μας με πράγματα ασήμαντα και δεν μαθαίνουμε την ιστορία μας. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουμε τι συνέβη την περίοδο του Αλεξάνδρου, όχι για τις μάχες αλλά για την περίοδο που αναπτύχθηκε το πνεύμα και ως οικουμενιστές τα δώσαμε σε όλο τον κόσμο.

 

-Κατά την άποψη σας έχουν αφαιρεθεί κείμενα από τα βιβλία της ιστορίας προκειμένου να υπάρξει καλή γειτονία με κάποιες χώρες;

Eίναι γνωστό πως σε επίπεδο Ελλάδας-Τουρκίας έχει γίνει μια προσπάθεια συνειδητής αφαίρεσης πολλών κειμένων σε σχέση με την Τουρκία στα πλαίσια της καλής γειτονίας και φιλίας. Το να διαγράψουμε την ιστορία είναι παραλογισμός. Ιστορικά έχει αποδειχτεί, ας ανατρέξουμε την περίοδο του Βενιζέλου, είχε προτείνει, λάθος τραγικό, να δώσουν στον Κεμάλ-Ατατούρκ το Νόμπελ Ειρήνης. Τι έγινε όμως μετά από μερικές δεκαετίες; Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος πολύ αργότερα Κύπρος. Όταν αφαιρείς κομμάτια της ιστορίας που ενοχλούν την άλλη πλευρά και είναι αληθινή ιστορία, αποψιλώνεις την ιστορική γνώση των νεαρών παιδιών.

 

-Στην Ελλάδα αποψιλώνεται ο πατριωτισμός ενώ στην Τουρκία υπάρχει υπερπατριωτισμός;

Tα βιβλία των Τούρκων είναι καθαρά σοβινιστικά. Μιλούν για το Αιγαίο, την Κύπρο, την Θράκη .Καλλιεργείται ένα φρόνιμα υπερπατριωτισμού. Ο πατριωτισμός δεν φυτεύεται με χειρουργική επέμβαση, καλλιεργείται μέσα από το σχολείο, την ιστορική γνώση και αφύπνιση.

 

-Δεν θεωρείτε λοιπόν σοβαρά τα βήματα που γίνονται με σκοπό την διατήρηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας;

Nα ξεκαθαρίσουμε κάτι, οι φιλίες δεν γίνονται σε επίπεδο επιχειρηματιών, ούτε σε επίπεδο μοδιστρών. Θεωρώ αδιανόητο μια Δημοκρατική Ελλάδα να στηρίζει ένα Τουρκικό καθεστώς δικτατορικό και στρατοκρατικό. Όταν πάμε να κάνουμε φιλία με την Χούντα, τις κάστες που διοικούν δεν βοηθάμε τον Τουρκικό λαό. Διαφωνώ ριζικά με αυτή την επικοινωνία, με αυτό τον τρόπο νομιμοποιώ το καθεστώς της Τουρκίας και δεν θέλω να συζητάω μαζί του.

 

Δεν φοβάστε ότι αυτοί που κατηγορείτε ότι έχουν διαστρέψει την Ελληνική γλώσσα μπορεί να σας χαρακτηρίσουν εθνικιστή;

Η λέξη εθνικισμός ενοχοποιήθηκε γιατί μεταφέρθηκε από την ξένη λογοτεχνία ως «nationalism”, διεθνώς σαφώς αρνητικός όρος (γιατί προέρχεται από την λέξη «nasco» που σημαίνει στα λατινικά «γεννώ»). Η λέξη εθνικισμός, η ελληνική ονομασία σημειολογικά και κοινωνικά σημαίνει  έθνος, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Με αυτή την έννοια είμαι εθνικιστής. Σωβινιστές και μιλιταριστές δεν πρέπει να είμαστε, να προκαλούμε αναίτια τους γείτονες. Ας την απενοχοποιήσουμε αυτή την έννοια. Άλλο αυτός ο εθνικισμός που λέει «αγάπη στην πατρίδα, τα ήθη, τα έθιμα, προσήλωση στα ιδανικά του έθνους» και άλλο αυτός ο εθνικισμός που προσάπτουν κάποιοι περίεργοι τύποι, οι οποίοι έχουν διαστρέψει την ελληνική γλώσσα και την έχουν ράψει στα μέτρα τους.

 

-Θεωρείτε ότι πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα με την τηλεοπτική σας αυτή παρουσία;

Είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος στην Ελλάδα που λέω στην εκπομπή μου, μην πιστεύετε αυτά που λέω, απλά βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, κάντε κριτική. Αυτοσκοπός μου είναι όσοι με παρακολουθούν να αντιληφθούν ότι αυτά που κάποιοι άλλοι τους δείχνουν είναι τροφή για άβουλα όντα. Καλύτερα να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στο ποτάμι παρά να πηγαίνεις με το νερό και να εκβραστείς στην θάλασσα που δεν είναι και τόσο καθαρή. Αντίθετα στο ρεύμα θα φτάσω στην πηγή της γνώσης, το καθαρό αποκρυσταλλωμένο νερό, την ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *