Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne d’ Arc» Τίμησε τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Παλαμά

φωτο Παλαμας 3Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τα 160 χρόνια λειτουργίας της και με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά, η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne dArc», οργάνωσε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο της Σχολής, μουσικοφιλολογική βραδιά αφιερωμένη στον «ποιητή που σκέπασε με τον ίσκιο του μισόν αιώνα πνευματικής μας ιστορίας».

Για τον Παλαμά: μίλησαν ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος, και ο Φιλόλογος Γιάννης Ευθυμιάδης.

IMG_7879Ο συνθέτης Λουκάς Θάνος παρουσίασε τη μελοποίηση του «Δωδεκάλογου του γύφτου», ενώ η Γεωργία Νταγάκη ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά.

Η Χορωδία Γυμνασίου –Λυκείου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη Μούσουρα, τραγούδησε μελοποιημένο Κωστή Παλαμά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πειραιά κ. Ελένη Σταματάκη, η Ηγουμένη της Αδελφότητας του Αγίου Ιωσήφ της Σχολής, Αδελφή Κατερίνα, ο Γενικός Διευθυντής της Jeanne d’ Arc Θεόφιλος Γεωργούσης, η συντονίστρια Φιλολόγων κ. Κουμπάρου, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *