Η μεθανόλη ως καυσίμο στα πλοία . Διάλεξη Θεόδωρου Ζάννη στο ΕΛ.Ι.Ν.Τ

ΔΙΑΛΕΞΗ2Στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα Εκδηλώσεών του ΕΛ.Ι.Ν.Τ., διάλεξη με θέμα: «Methanol as Maritime Fuel: Prospects and Challenges», με ομιλητή τον κ. Θεόδωρο Ζάννη, Επίκουρο Καθηγητή στον Τομέα Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανολογίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην επιστημονική περιοχή των Ναυτικές Μηχανές Εσωτερικής Καύσεως.

 

Ο κ. Ζάννης ανέλυσε και παρουσίασε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τη χρήσης μεθανόλης ως καυσίμου στα πλοία και τις προοπτικές που έχει σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα (βαρύ πετρέλαιο, Diesel) και LNG σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των μηχανών διπλού καυσίμου και τη διαθεσιμότητα και μελλοντική  αξιοποίηση των βιο-καυσίμων και των ήπιων μορφών ενέργειας.

Μέλη τΔΙΑΛΕΞΗ1ου Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών, Νηογνώμονες, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων καθώς και καθηγητές και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις προς τον ομιλητή που επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για το θέμα, καθώς και για τις απόψεις του ομιλητή όσον αφορά στις προοπτικές της χρήσης μεθανολης ως καυσίμου στα εμπορικά πλοία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *