Η Μητρόπολη Πειραιώς στο πλευρό των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ1 ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ2Την έμπρακτη αγάπη τους στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας της Μάνδρας Αττικής που επλήγησαν πρόσφατα, έδειξαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.), με την επίδοση, τις ημέρες των Χριστουγέννων, δύο επιταγών συνολικού χρηματικού ύψους 15.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας, προσφέροντας προς τον Μητροπολίτη Μεγάρων επιταγή των 5.000 ευρώ εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο πνεύμα ενότητος που συνδέει όλα τα μέλη της Εκκλησίας μας. «Αυτό υποδηλώνει η κοινωνία των Επισκόπων: την ενότητα του Σώματος του Χριστού. Δεν είμεθα αποκεκομένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά είμαστε ένα σώμα με κεφαλή τον Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Μεγάρων, τόνισε πως «έχουμε κοντά μας έναν δικό μας άνθρωπο, ένα παιδί του Πειραιά μας», «ο οποίος ήλθε για να Ευλογήσει αυτή την προσπάθεια, και για να ενισχυθεί αυτό το έργο, το έργο του Ευαγγελισμού των νέων ψυχών».

«Όμως ο Θεός, όπου δίδει τον πειρασμό, δίδει και την έκβαση», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος σε ένα γεγονός το οποίο οι κάτοικοι της Μάνδρας το απέδωσαν σε Θαύμα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. « Εάν αυτή η καταστροφική Πλημμύρα της λάσπης γινόταν 1 ώρα μετά, θα έβρισκε όλα τα παιδιά μας στο δρόμο και δεν θα υπήρχε παιδί σήμερα στην Μάνδρα, αλλά όλες οι οικογένειες θα θρηνούσαν, γιατί θα είχαν πνιγεί μέσα στους τόνους της λάσπης πηγαίνοντας στο σχολείο τους. Τέλος επεσήμανε πως «αυτή η αγάπη, η αγάπη του Χριστού, που πάντα προσφέρει, με φέρνει απόψε κοντά σας, όχι τόσο για τις επιταγές που είναι αξιόλογες και τις έχουμε πολύ ανάγκη, όσο για το γέμισμα της καρδιάς μας, της παγωμένης καρδιάς μας, της καρδιάς μας που πονάει, της καρδιάς μας που υποφέρει. Και απόψε ο αδελφός μου, με όλους εσάς τα πνευματικά του παιδιά, θέλει να μας στηρίξει, να μας δυναμώσει και να μας πει ότι η αγκαλιά του Πειραιώς και των Πειραιωτών είναι ανοικτή και γεμάτη ζεστασιά και αγάπη για εμάς».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *