Η Ναυτιλία είναι το σημαντικό πλεονέκτημα της οικονομίας μας Η ανάπτυξη να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο

Από ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη

 O Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης παρέστη την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στο 18ο Ναυτιλιακό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ναυτιλιακής και Οικονομικής ΟΜΙΛΙΑ 1Στρατηγικής.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ναυτιλίας και όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Γνωρίζουμε όμως, όπως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής Ναυτιλίας, που έχει καταστήσει εδώ και δεκαετίες τη χώρα μας πρωταγωνίστρια, σε ένα διεθνές και άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικά, περιβάλλον.

Ειδικά σήμερα, που αφήνουμε την κρίση πίσω μας και μπαίνουμε σταδιακά στη φάση της ανάπτυξης, οφείλουμε όλοι μας, με μεθοδικότητα και σαφήνεια, να αναδείξομιλία 2ουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για να καταστήσουμε ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία στο περιφερειακό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε από κοινού, όλες τις αναγκαίες και χρήσιμες πολιτικές για την προώθησή τους.

Η Ναυτιλία αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα  της χώρας μας και για το λόγο αυτό, όπως προανέφερα, οφείλουμε να σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν και στις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, είναι η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση   των πληρωμάτων μας, καθώς οι τεχνολογίες στη ναυτιλία  εξελίσσονται διαρκώς. Αυτή η αναγκαιότητα δεν συνδέεται μόνο με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Ναυτιλίας αλλά και με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η ανάπτυξη ωστόσο, εάν έχει στο επίκεντρό της μόνο την πρόσκαιρη κερδοφορία και όχι τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το αποτέλεσμα άλλωστε αυτής της ανάπτυξης, το έζησε έναν αρνητικό  τρόπο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και φυσικά ολόκληρη η χώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *