Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η παραλυσία στο κράτος των 97δις

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΤο παράλυτο Δημόσιο αποδείχθηκε για πολλοστή φορά δυνάστης των πολιτών. Οι εμπλεκόμενοι φορείς διεκδικούσαν ποιος θα είναι σημαιοφόρος στη λούφα.

  1. Η «Τροχαία Αττικής οδού» άφαντη λόγω λούφας με απόλυτη σύγχυση στη συνεννόηση με την Τροχαία. Οι αρμόδιοι της Αττικής (ή Αρκτικής) οδού είχαν την κυνικότητα να μην ρίξουν αλάτι και να επιτρέψουν την είσοδο στις κρισιμότατες ώρες 09:00 – 14:00 ώστε να… εισπράξουν διόδια. Είναι γνωστό πως κανένας δρόμος και κανένα αεροδρόμιο στην Ε.Ε. δεν κλείνει με την χιονόπτωση. Παρά τα αστρονομικά κέρδη από τα διόδια, επιδείχθηκε ανύπαρκτη οργάνωση και τραγική ανεπάρκεια. Αντί δηλ. να δημιουργήσουν διεξόδους διαφυγής ως εκτόνωση, εγκλώβισαν χιλιάδες αυτοκίνητα. Έτσι, η Αττική οδός μετατράπηκε σε ένα τεράστιο παρκινγκ εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Οι συνέπειες εφιαλτικές με φιάσκο, χάος και οδύσσεια για χιλιάδες οδηγούς. 3.000 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα για 27 ώρες με γέροντες, παιδιά και ευπαθείς ομάδες. Πολλοί από τους οδηγούς μετέβησαν στο αεροδρόμιο για να κοιμηθούν…. στο πάτωμα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τις ρήτρες για τις κυρώσεις σε περιπτώσεις χάους αλλά θα πρέπει να ορισθούν στα 100εκ.
  2. Τα ερπυστριοφόρα της Πυροσβεστικής εξαφανισμένα. Πολιτική προστασία, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, στρατός, ΕΛ.ΑΣ., εμφανίστηκαν μετά την τραγωδία. Από τους χιλιάδες αστυνομικούς είδαμε μόνο 30 να σπρώχνουν τα αυτοκίνητα, οι υπόλοιποι λούφα και λευκή απεργία.
  3. Εξαφανισμένοι: ο περιφερειάρχης Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθήνας, η Δημοτική αστυνομία και ο Αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Η περιφέρεια δεν έριξε αλάτι ούτε καν στους κεντρικούς δρόμους, λόγω αφασίας.
  4. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε πλήρη παραλυσία. Στα παγωμένα βαγόνια δεκάδες επιβάτες πέρασαν δραματικές ώρες γιατί έμειναν χωρίς νερό και φαγητό για 22 ώρες καθώς και 20 τραυματίες λόγω σύγκρουσης βαγονιού. Ένα χρόνο μετά την «Μήδεια» κανένας αρμόδιος δεν έβαλε μυαλό γιατί όλοι βρίσκονται σε λήθαργο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν το αντίδοτο στην παραλυσία είναι το ηλεκτροσόκ, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι πως το παράλυτο Δημόσιο κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 97δις!

Είναι να απορεί κανείς πως η χώρα αυτή υπάρχει στον χάρτη.

Ελπίζω η ασκηθείσα δίωξη για την διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος να συνετίσει τους ανεγκέφαλους αρμοδίους που ενήργησαν ως μωρές παρθένες μετά την τραγωδία. Προνοείν δειν και ου μετανοείν.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *