Η ΠΙΚΡΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

πικραγκουρια

Η Κυριακούλα γέλασε πολύ, με την εικόνα στην τηλοψία …

Μα τι χειραψίες ήταν αυτές….

Από το σύνθημα” ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ”, “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών” και λοιπούς αλαλαγμούς ευρείας καταναλώσεως, από πλευράς αποθεωμένης αριστεράς διανοήσεως, φθάσαμε στο Ταμείο με το λογαριασμό ανά χείρας και ελήλυθεν η ώρα ομαδικών επικλήσεων στη “θεία από το Σικάγο”, όπως προικοδοτήσει τας απόρους κορασίδας.

Όπως και στην αλησμόνητη ταινία, με την αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου, έτσι και σήμερα, η καλή θεία -Αμερική πρόσφερε εκ του ασφαλούς, πονηριά και μαεστρία, μοντέρνους τρόπους, έξωμα ρούχα και πολύ ροκ εν ρολ, στην Ελλαδίτσα μας…

“Να κάνετε μεταρρυθμίσεις”, απεφάνθη ο κ. Τραμπ κι έκλεισε το πορτοφόλι του….

“Βλέπετε, και στην ταινία, αν δεν έσπαζαν τα κανάτια του σπιτιού, γαμπροί, δεν πλησίαζαν….”

Εξήγησε η Κυριακούλα, αειθαλής συνταξιούχος εκπαιδευτικός, στην ομήγυρη, που απολάμβανε αμπελοφιλοσοφώντας, λιτό ελληνικό καφεδάκι στην πλατεία Κοραή….

“Και φυσικά, το σπασμένο κανάτι, πλήρωνε πάντοτε, ο δύστυχος πατέρας, Ορέστης Μακρής, προκειμένου να αποκαταστήσει τις θυγατέρες του κατά τα χρηστά πρότυπα της τότε εποχής”, συνέχισε απτόητη η δασκάλα μας.

Σήμερα, οι ηγέτες μας, αφού έβαλλαν  μύδρους επί δεκαετίες προς λαϊκή κατανάλωση, στις άδεις κοιλιές μας εν είδει βρυχώμενου μέρμηγκα έναντι του θηρίου της Αμερικής, προστρέχουν στον θείο Σαμ, για βοήθεια και υποστήριξη!

Και ενόσω η Τουρκία, από αιχμάλωτη του Δ.Ν.Τ., κατέστη υπερδύναμη εντός ολίγων ετών, στην Ελλάδα, ουδείς αποφασίζει να κινηθεί ώστε να λογοδοτήσουν μερικοί από τα  ανασυντασσόμενα αποκαΐδια της μεταπολίτευσης, που αμετανόητοι, ως άλλος Πρωτέας αλλάζουν συνεχώς σχήματα χρώματα και ομάδες, προκειμένου να αποφύγουν την μεγάλη ερώτηση, που δεν τολμά να ξεστομίσει κανείς: “πως καταφέρνατε τόσα χρόνια να δανείζεστε τόσα πολλά χρήματα, να έχετε αποδώσει στο Κράτος και το λαό τόσα λίγα έως ελάχιστα και που πήγαν τα υπόλοιπα….”

Άκρα του τάφου σιωπή, όλοι τους! Κι όποιος μιλήσει, άμεσα απομακρύνεται και υφίσταται ύπουλα, τουλάχιστον “δολοφονία προσωπικότητος” ….

Βλέπετε, ουδείς αναμάρτητος, αυτό είναι φυσικό. Είναι όμως τουλάχιστον γελοίο, να κυνηγάς τον Γιάννη Αγιάννη για μια φρατζόλα ψωμί και να αφήνεις σε παραγραφή δισεκατομμύρια ύποπτων συναλλαγών. Ο Ιαβερισμός βασιλεύει στην Ελλάδα, όσο η αδιαφορία μας επιτρέπει, υποκινούμενη από μια επίπλαστη και επιπόλαιη ευημερία, που όλοι γνωρίζουμε ότι χρεώνεται στους απογόνους μας. Χώρα ωφελιμιστών, “παρτάκηδων”, με ανάλογη ηγεσία, βροντοφώναξε η Κυριακούλα και πολλοί ξεροκατάπιαν και μάζεψαν τις Κυριακάτικες εφημερίδες οργανώνοντας ηρωική έξοδο από την ομήγυρη…

Λέτε να γράψουν την Πικραγγουριά στις λίστες με τους “μη χρεόφρονες”; Αναρωτιόταν μερικοί. Είναι γνωστό, ότι κάποτε οι πολίτες διαχωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μη. Σήμερα, διαθέτουμε πολίτες “χρεόφρονες” και όσους θεωρούν ότι το χρέος πρέπει να ελεγχθεί , τους οποίους με μυστήριους τρόπους, τρώει το πυρ το εξώτερον και η κακή Μορμώ κοινώς λαϊκιστί, Μαρμάγκα  στα άφεγγα….

Αντίθετα, σε εποχές όπου ακόμα και η Αμερική, ακολουθεί πολιτική οικονομικής εσωστρέφειας, ενόσω ο Πρόεδρος Τραμπ διακηρύσσει, ότι όσοι επενδύουν εκτός Αμερικής θα “τιμωρούνται”, εμείς αναζητούμε ξένους επενδυτές στην Αμερική. Ας το πιστέψουμε.

Και βέβαια, ακόμα μια φορά, γίναμε διεθνής περίγελος, όταν από το fox news, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ρώτησαν τον Πρωθυπουργό μας, τι ακριβώς εννοούσε, όταν αναφερόταν κάποτε, προ της εκλογής του Αμερικανού Προέδρου, στο” κακό”, που ευχόταν “να μην μας βρει”, εφόσον και αν, εκλεγόταν ο κ. Τραμπ…

Και δυστυχώς, δεν ήταν ο μοναδικός.

Για όσους διαθέτουν κοντή μνήμη και “κοντούς οφθαλμούς”, η ταπεινή μας στήλη, είχε προβλέψει κι υποστηρίξει την εκλογή του κ. Τραμπ, πέρα από μικροσυμφέροντα και εμβόλιμες επιρροές. Εντύπωση μάλιστα, είχε προκαλέσει στη γράφουσα το γεγονός, ότι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κατεκλύσθη από μηνύματα αγνώστων οργανώσεων και μη, κατά του κ. Τραμπ και υπέρ της κ. Κλίντον, ενώ αντίθετα ,κανένα μήνυμα με περιεχόμενο κατά της υποψηφίας για την Προεδρία των ΗΠΑ, δεν παρελήφθη!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *