Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της θαλάσσιας διάσωσης

IMG_8213Σάββατο 2 Μαρτίου 2019και ώρα 18:30 η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργάνωσε εκδήλωση (Αθανασίου Μιαούλη 1 & Λεωφ. Δημοκρατίας, Κερατσίνι) με τίτλο «Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της θαλάσσιας διάσωσης», με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Hendrik Simon, διασώστης στο πλοίο Iuventa που διώκεται από την ιταλική κυβέρνηση, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, διασώστης στο πλοίο SOS Méditerranée, Όλγα Λαφαζάνη, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

Μια πολύ καλή εκδήλωση η οποία αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων: «H προσφυγική κρίση και τα μαζικά μεταναστευτικά ρεύματα της εποχής μας, κυρίως από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, είναι το αποτέλεσμα των πολέμων, της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που μαίνεται στις περιοχές αυτές υπό τις εντολές και την άμεση εμπλοκή της Δύσης.

Η προσπάθεια πολιτικού και οικονομικού ελέγχου των πόρων, μέσω ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εμπάργκο, πραξικοπημάτων και λιτότητας από μεριάς ΝΑΤΟ και Ε.Ε., έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *