Η Σημαία μας

 

Δήμου ΦρίξοςΑς σκεφτούμε λοιπόν περισσότερο Ελληνικά, τώρα που έχουμε και πολλά προβλήματα, και ας υψώσουμε τη σημαία μας, φροντίζοντας τον έγκαιρο εντοπισμό της ή αγοράζοντας νέα.

Είναι ανάγκη φέτος να την υψώσουν όλα τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, γιατί γιορτάζουμε  και τους 25 αιώνες από την ένδοξη μάχη των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αντιμετωπίζουμε τους Οθωμανικούς παλικαρισμούς στα σύνορά μας και τέλος γιατί τα σκιάζει η φοβέρα και η σκλαβιά του Κορονοϊού.

Η Εθνική μας σημαία, σύμφωνα με το νόμο 851 του 1978, είναι αυτή που παλαιότερα ονομαζόταν «θαλάσσης» και αποτελείται από λευκό σταυρό με φόντο κυανό τετράγωνο με εννέα εναλλασσόμενες κυανές και λευκές, οριζόντιες λουρίδες.

Αναρτάται σε λευκό κοντάρι στην κορυφή του φέρει κυλινδρικό τεμάχιο και όχι  σφαίρα και σταυρό. Οι διαστάσεις της για μονοκατοικίες, διαμερίσματα και γραφεία, είναι 1.35χ0,90μ και του κονταριού από 2 έως 2,60μ και παραμένει επαρμένη όλο το εικοσιτετράωρο και ένα τουλάχιστον τριήμερο.

Στην σημαία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επιγραφές, εικόνες, σχήματα, σύμβολα ή σχέδια και δεν ανακρεμάται από εξώστες, παράθυρα, μπαλκόνια και τέντες σαν σεντόνι.

Τονίζεται πως η σημαία δεν αποτελεί μόνον σύμβολο της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού έθνους και συνεπώς έχουμε ιερή υποχρέωση να την σεβόμαστε και να την τιμούμε.

Φρίξος Δήμου

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *