Η συμβολή του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου στη διαμόρφωση της ομώνυμης συνοικίας

DSC05624Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιά, μίλησε ο κ. Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός, Ερευνητής, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, με θέμα: «Η συμβολή του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς στη διαμόρφωση της ομώνυμης συνοικίας».

Πολύ καλός ο ομιλητής με μεστό λόγο και πολλές γνώσεις κατάφερε να μας μεταδώσει πολλές πληροφορίες για την ιστορία της περίφημης αυτής εκκλησίας και της περιοχής γενικότερα.

Γέμισε το πDSC05623νευματικό κέντρο του Ναού με ενορίτες και Πειραιώτες από άλλες γειτονιές, που προσήλθαν να ακούσουν και να μάθουν.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ναού και ιδιαίτερα στον Προϊστάμενο π. Δημήτριο, που φροντίζει, εκτός από μεγάλο Χριστιανικό έργο, θα παράγει και πολιτισμό, να δυναμώνει τα πατροπαράδοτα έθιμα, να μας κάνει γνώστες της ιστορίας μας.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Κοινοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο Παιδείας κ. Χρήστο Μακρή, τον Μουσικό κ. Χάρη Θεοχαράκη και τη Σύζυγό του, την ποιήτρια κ. Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη τον κ. Ανάργυρο Σιγάλα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *