Η συνταγή της Φωνής.Πίτες με σπιτικό γύρο κοτόπουλο και σως μουστάρδας

πίτεςΥλικά: 6 πίτες, 600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου, 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή, 50 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα, 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 6 φύλλα μαρούλι κατσαρό, αλάτι.

Για τη σως μουστάρδας: 150γρ. μαγιονέζα, 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξίδι, λίγο αλάτι.

Εκτέλεση:

Για τη σως μουστάρδας, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Κόβουμε το κοτόπουλο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια. Το τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις 3 κουταλιές απαλής μουστάρδας και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστεί. Όταν το κοτόπουλο μαριναριστεί προσθέτουμε αλάτι, ανακατευτούμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο βάζουμε τις πίτες στο φούρνο για 10 λεπτά να ζεσταθούν. Κόβουμε λαδόχαρτο σε φαρδιές λωρίδες. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, τοποθετούμε επάνω την πίτα και στη συνέχεια μαρούλι, κοτόπουλο, σως μουστάρδας, 2 φέτες ντομάτας, λίγο αλάτι και τυλίγουμε την πίτα. Σερβίρουμε τις πίτες ζεστές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *