Η Συνταγή της Φωνής

 

Λαγός µαρινάτοςλαγός μαρινάτος

Συστατικά: 1 λαγός, αλάτι, πιπέρι, 125 ml ζεστό ζωµό λαχανικών, 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο, 125 ml κρέµα γάλακτος

Υλικά για τη µαρινάτα: 250 ml κρασί κόκκινο, 125 mI ξίδι, 250 ml νερό, 2 γαρύφαλα, 2 φύλλα δάφνης, 6 κόκκους µπαχάρι, 1 κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες.

Χωρίζετε το λαγό σε μερίδες και τον βάζετε σε λεκάνη πορσελάνης. Προσθέτετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τον αφήνετε να μείνει 24 ώρες σε δροσερό μέρος. Βγάζετε τα κομμάτια από τη µαρινάτα, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα κοµµάτια του λαγού.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 10 ζωµό και 6 κουτ. σούπας από τη µαρινάτα. Κλείνετε τη χύτρα και µαγειρεύετε το λαγό για 20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε την κρέµα γάλακτος.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *