Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής.

Ζελέ με γιαούρτι, φράουλες και σοκολάτα

Χωρίς ζάχαρη

ζελέΥλικά: 1 κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι Sweet & Balance, 100 γρ. (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι, 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά, 70 γρ. (1/3 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα, 3 γρ. (3 κοφτές κουταλιές σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Βalance, 140 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Βalance, 10 φράουλες.

Εκτέλεση: Διαλύετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι Sweet & Balance σε 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό και προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι. Αφού κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Μοιράζετε τη μισή ποσότητα του μίγματος σε 10 μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν. Την υπόλοιπη ποσότητα την αφήνετε για λίγο εκτός ψυγείου. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη Σοκολάτα Bitter Sweet & Βalance,  προσθέτετε το γάλα αφού το έχετε ζεστάνει ελαφρώς, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Βalance και ανακατεύετε.

Αφήνετε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει. Σε κάθε ποτήρι βάζετε μισή φράουλα και μοιράζετε την κρέμα σοκολάτας. Βάζετε τα μπολάκια ή τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο και στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ζελέ και μισή φράουλα. Βάζετε ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *