Η συνταγή της Φωνής

Γαλατόπιτα

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΥλικά:

(για ταψί 36 – 38 εκ.): 2 λίτρα γάλα πλήρες, φρέσκο, 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό, 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό, 4 αυγά, 1 βανιλίνη, Κανέλα, για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *