Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

Σούπα με καρότο, πατάτες και κόλιανδρο

σούπαΥΛΙΚΑ: 450 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια, 210 γρ. πατάτα, κομμένη σε κυβάκια, 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο, 1.200 ml ζωμό λαχανικών, 1 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό, ½ μάτσο φρέσκο κόλιανδρο + extra για το σερβίρισμα, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο, Φουντούκι τριμμένο, για το σερβίρισμα,

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα, τον ξερό κόλιανδρο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, καπακώνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 20-25 λεπτά.

Κατόπιν, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά, χτυπάμε τη σούπα με το μπίμερ ή σε δόσεις στο multi, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τριμμένο φουντούκι και φρέσκο κόλιανδρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *