Η Συνταγή της Φωνής..

Σιφνέικη ρεβιθάδα

ρεβιθάδαΥλικά: 1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για μια μέρα, 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, 200ml ελαιόλαδο, 2 δαφνόφυλλα, 2 κλ. δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα, 1,5ltr. Χλιαρό νερό, Αλάτι χοντρό, Φρέσκο πιπέρι, Χυμό λεμονιού για σερβίρισμα προαιρετικά, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.

Για τη ζύμη: 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150ml.νερό

Εκτέλεση: Βάζουμε το νερό και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια πολύ κολλώδης ζύμη και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο αλάτι και το νερό. Απλώνουμε στο χείλος του σκεύους το μισό ζυμάρι και κλείνουμε με το καπάκι ώστε να κουμπώσει πολύ καλά.

Την άλλη μισή ζύμη την απλώνουμε εκεί που κλείνει το καπάκι ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί. Βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για περίπου 5-6 ώρες, μέχρι να χυλώσουν. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *