Η Συνταγή της Φωνής..

Αλμυρή κολοκυθόπιτα

κολοκυθόπιταΥλικά: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 300 γρ. κολοκυθάκια, 1 μικρό ματσάκι άνηθο, 100 γρ. ξινό τραχανά, 400 ml. Γάλα, 3 μεγάλα αυγά, 300 γρ. φέτα, 80 γρ. βούτυρο, 50 ml. Ελαιόλαδο, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Αλάτι.

Εκτέλεση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε τρυπητό και τα’ αλατίζουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και με το υπόλοιπο αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 34 εκ. περίπου.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τ’ αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τον τραχανά, το αλεύρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τη κολοκυθόπιτα για 60′ στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *