Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ παρουσίασε Τη συλλογική προσφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας

ΒΕΝΙΑΜΗΣΗ Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανανέωσε την πάγια δέσμευσή της να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Με κεντρικό μήνυμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ, η εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν μέλη και δωρητές της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από την εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του Συλλογικού Έργου Προσφοράς της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Μέσα από την παρουσίαση του Συλλογικού Έργου Προσφοράς της Ελληνικής Ναυτιλίας αναδείχθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό και πολυδιάστατο πρόγραμμα, το οποίο επικεντρώνεται σε ζωτικούς τομείς της καθημερινότητας: στην Επισιτιστική Βοήθεια, στην Υγεία, στη Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια καθώς και σε τομείς Δημοσίου Ενδιαφέροντος και Αντιμετώπισης Κρίσεων.

Τα στοιχεία των τελευταίων ετών καταδεικνύουν μεταξύ άλλων, στήριξη σε 43 σημεία σε όλη την χώρα, προσφορά 2.200 τόνων ειδών πρώτης ανάγκης, ενίσχυση σε 12.500 ωφελούμενους σε μηνιαία βάση, παροχή εξοπλισμού σε 8 νοσοκομειακές μονάδες και 3.700 ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, παροχή φροντίδας σε 7.400 βρέφη, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ και χορήγηση 625.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε κοινωνικούς φορείς όπως επίσης ενίσχυση της ναυτικής και γενικής εκπαίδευσης και παροχή εξοπλισμού σε 40 Σχολεία και 6.800 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο Πρόγραμμα Στήριξης Πυροπαθών Αττική 2018, για το οποίο συγκεντρώθηκαν πάνω από 7.000.000 ευρώ και βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά δράσεων ψυχοκοινωνικής και διατροφικής στήριξης των πληγέντων, ενίσχυσης κοινωνικών και τοπικών φορέων καθώς και ειδικότερες ενέργειες  όπως η επισκευή τριών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης super puma και η μελέτη αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη και οι δωρητές ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για συμβολή της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στην κοινωνία και υλοποίηση έργων προσφοράς σε όλη τη χώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *