Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΣΚΑΠΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ… ΚΙ ΕΜΕΙΣ… ΞΑΝΑΜΠΑΖΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

 Μεγάλος ντόρος και καταιγισμός συζητήσεων για το φιλέτο του Ελληνικού…

Και όχι μόνον. Ας μην λησμονούμε, οι Πειραιώτες τα αρχαία, που μπαζώθηκαν ενώπιον της αδιαφορίας μας, ώστε να περάσει το θρυλικό «τραμ- τραίνο καρουζέλ», από τους λιγοστούς δρόμους της πόλης μας, ολοκληρώνοντας την καταστροφή, που άρχισαν  της δεκαετία του 1960, οι εργολάβοι των περίφημων πολυκατοικιών σε θεοσκότεινα σοκάκια και οι ηθικοί αυτουργοί της .

Ανάπτυξη, δεν σημαίνει δολοφονία του καλού γούστου και της ποιότητας ζωής, υπέρ αμφιβόλων ανταποδοτικών ωφελημάτων.

Ουδείς επενδύει το αμφιβόλου προελεύσεως ποτάμι των κεφαλαίων του, προς όφελος των ανωνύμων πολιτών, που ευελπιστούν στην αναβάθμιση της οικονομικής δυσπραγίας τους.

Ομαδικός υπνωτισμός επιβάλλει από πλευράς αρχόντων και Μέσων Μαζικής … Ενημέρωσης, την ανεύρεση “επενδυτών”, ώστε να εξασφαλισθεί η ροή κεφαλαίων και θέσεων εργασίας στον ταλαίπωρο αποπροσανατολισμένο λαό …

Ταυτόχρονα, “μπαζώνουμε” την μοναδική πηγή έμπνευσης και δυνητικά, εισοδήματος στην πόλη μας κι ολόκληρη τη χώρα.

Όταν οι Τούρκοι μανιωδώς προβαίνουν σε ανασκαφές και φέρνουν στο φως ατόφια ΕΛΛΑΔΑ, ανασύροντας από τα σπλάχνα της Ιωνίας, της Ανατολίας ή της Καππαδοκίας Ελληνικούς θησαυρούς, σκηνώματα, Ναούς, Ιερά λείψανα και Σύμβολα της Ορθοδοξίας θαμμένα επί αιώνες στη γη, που προσωρινά κατέχουν (είναι σταγόνα μπρος στην αιωνιότητα του Ελληνισμού), στην Ελλάδα διαφωνούμε περί των επιχειρηματικών συμφερόντων , που θα “μπαζώσουν” τα αρχαία μας!

Τη μοναδική επένδυση, ας μου επιτραπεί, που με ελάχιστο κεφάλαιο, μπορούσε να θρέψει αδύναμους απογόνους ευκλεών προγόνων, που σήμερα λαθροβιούν αφαιμασσόμενοι, σε απόλυτη πνευματική, ηθική και τέλος οικονομική ένδεια…

Ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, έπρεπε να παρουσιάζει η χώρα μας. Ανοχύρωτη και ουδέτερη, ασκούσα πνευματική επιρροή στην οικουμένη.

Ένα είδος πνευματικής “Ελβετίας” ας μου επιτραπεί, ηγερία πνευματική, αιωνόβιος λύχνος φωτός, θα ήταν η χώρα μας. Αντίθετα σήμερα, αν και αποτελεί τον πνευματικό ομφαλό της γης, υποβιβάζεται σε διεθνές φαινόμενο αδιαφορίας και πνευματικής εξαθλίωσης, σαν μεταβάλλεται σε  χώρα  δικτατορίας της …μπετονιέρας!

Αποκορύφωμα της οποίας, αποτελεί η επίθεση, που μερίδα του τύπου απηύθυνε στους αρχαιολόγους, που πρόβαλαν αντιρρήσεις σχετικά με το Ελληνικό.

Αλλά, στην Ελλάδα ζούμε και δυστυχώς, ο Παρθενών, δεν κτίσθηκε με ατόφιο χρυσάφι, προς μεγάλη απογοήτευση πολλών κουφιοκεφαλάκηδων, που επί δεκαετίες κράτησαν θέσεις ισχύος, χωρίς να αναλογισθούν ότι, ο χρυσός είναι πολύ ρευστό υλικό ώστε να διεκδικεί αιωνιότητα σε αντίθεση με όσα συμβολίζουν τα “μάρμαρα κι οι πέτρες“, που μπαζώνονται με πίσσα κι άσφαλτο, προς χάριν των “επενδυτών” για ένα (ληγμένο ) παξιμάδι από νοθευμένο με γύψο… φονικό αλεύρι.

“Είδα τότε ότι, ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμία από τους ξένους…”

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Τα λόγια αυτά, του Γέρου του Μοριά, εμψύχωναν τους Έλληνες στο δύσκολο αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας κι απέτρεπαν τον εκφυλισμό, την πτώση του ηθικού και εν τέλει την αποτυχία του αγώνα. Σήμερα, βαρύτητα αποδίδεται, μόνον σε λόγους αποφοίτων μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, με ύπουλο τρόπο υποβαθμίζονται τα οικεία πνευματικά ιδρύματα και οι απόφοιτοι των καταδικάζονται σε απομάκρυνση από τη χώρα, όπου αν υπήρχε στοιχειώδης τάξη, έπρεπε να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα για όσα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Αντί τούτων, αναζητούνται επενδυτές, ώστε να σκλαβώσουν το γένος μας, να νοθεύσουν πληθυσμό, πολιτισμό, θρησκεία και ιστορία, έναντι πενιχρών ανταλλαγμάτων τα οποία συνήθως αποπληρώνονται από τον ίδιο το λαό, που υπόδουλος οικονομικά, τυφλώνεται και πνευματικά, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ.

Ας ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Οι περίφημες επενδύσεις, αποτελούν δεσμά κι αλυσίδες, όπου έναντι φθηνού ανταλλάγματος, ξεπουλάμε το βιός, το μέλλον και την πατρίδα των παιδιών μας κομμάτι κομμάτι…

Κανένας επενδυτής, δεν αγαπά την Ελλάδα. Έρχεται να πάρει. Ποτέ να δώσει.

Ο μύθος των αναμενόμενων επενδύσεων αποτελεί αντιπερισπασμό κι οδηγεί σε παραγραφή ευθυνών και συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων, που έφεραν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε διεθνή διασυρμό κι έσχατη ένδεια με προοπτικές , πολύ μα πολύ δυσάρεστες και άδηλο μέλλον.

 

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΥΡΤΣ

Τα αποτελέσματα των Εκλογών στην Αυστρία, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι επιστρέφει η Ευρώπη των Εθνών, η οικονομική εσωστρέφεια και προφανώς, πρόκειται να διακοπούν οι ροές πλούτου, από τα σημεία, που παράγεται, προς αμφίβολες κατευθύνσεις μέσω όχι και τόσο καθαρών, ευδιάκριτων και άσηπτων ροών. Συγκεκριμένα, επικροτώ την άποψη του κυρίου Κούρτς, ο οποίος όπως εκφράζει και το επίθετό του, που μεταφράζεται στην ελληνική ως “Κοντός”, πρόκειται να κοντύνει τα χέρια, που μεταφέρουν τον πλούτο του λαού του, δήθεν προς άλλους λαούς, αλλά δυνητικά, ίσως να καταλήγει σε εξωχώριες και λοιπές λίστες ντροπής, άλλων χωρών.

Όσο για την Ελλάδα, ας αναζητήσουμε λύσεις στο πρόβλημα μας από εκείνους, που το δημιούργησαν. Αν επισκεφθείτε Γερμανόφωνες χώρες, θα εντυπωσιασθείτε από την τάξη και την εργατικότητα  αλλά και το ήθος, των πολιτών. Ας μιμούμεθα τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων μας , απορρίπτοντας τα ελαττώματα . Δεν είναι πάντοτε υπαίτιοι οι “άλλοι”…

Ουγγαρία,  Πολωνία,  Σλοβακία και Τσεχία, η ομάδα του Βίσεγκραντ δηλαδή, εμφανώς απορρίπτουν τόσο τις μεταναστευτικές ροές όσο και τις επιβληθείσες κυρώσεις από πλευράς Ε.Ε., ενώ θεωρούν την προσάρτηση της Αυστρίας στην ομάδα τους με την εκλογή του κ. Κουρτς δεδομένη. Η Ευρώπη των Εθνών, αναγεννάται και σύντομα θα λογοδοτήσουν όσοι καλύπτουν την Ευρώπη των οικονομικών οπών και σκανδάλων, υποστηρίζοντας αντισταθμιστικά ροές νεοεισερχόμενου, φθηνού και αλλόθρησκου δυναμικού, προκειμένου να εξοντωθούν υλικά και ηθικά, όσοι διαθέτουν μνήμη έναντι των πραγματικών οφειλετών, που κατέστρεψαν τις εθνικές οικονομίες. Η Ευρώπη διαθέτει αντανακλαστικά. Και η Ελλάδα επίσης.

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αφού τέλος πάντων, δεν “τόχετε” με τις ξένες γλώσσες, που είναι το κακό;

Φαγώθηκαν μερικοί απόφοιτοι φροντιστηρίων, με τα αγγλικά του Πρωθυπουργού…

Σιγά την επιστήμη. Πεντακόσιοι αυτόματοι μεταφραστές στη Google, δεν αρκούν να μεταφράσουν Πλάτωνα ή Αριστοτέλη…

Γιατί δεν μιμείσθε λοιπόν τον κ. Ερντογάν, που ομολογουμένως είναι ηγέτης στη χώρα του, με “διαπιστευτήρια ισχύος”, μέχρι τα πατώματα και κατά τις συναντήσεις του στο εξωτερικό και λοιπές επίσημες υποχρεώσεις του ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ομιλεί άλλη γλώσσα πλην της Τουρκικής, ακολουθούμενος πάντοτε, από ειδικούς διερμηνείς;

Η αξεπέραστη Τουρκική διπλωματία, απόγονος της βυζαντινής, ουδέποτε επέτρεψε διαπραγματεύσεις ανωτάτου άρχοντος, σε γλώσσα άλλη, πλην της εθνικής- της χώρας του.

Πιστεύετε ότι ο κ. Ερντογάν, δεν ομιλεί ξένες γλώσσες;

Απλά είναι θέμα prestige. Και εκατό ξένες γλώσσες να ομιλείς άπταιστα, ως Έλλην, πρέπει να ομιλείς σε κάθε επίσημη ευκαιρία, την μητέρα των γλωσσών, ώστε να ακουστεί στα πέρατα της οικουμένης. Προς τι το όφελος, αν υποβιβάζεις τη μητρική σου γλώσσα προκειμένου να πείσεις ότι πήρες proficiency; Δεν είναι θέμα γλωσσομάθειας.

Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Υπάρχει και η Σχολή Διερμηνέων της Λοζάνης.

Σήμερα δυστυχώς, ούτε τα Ελληνικά -δεν- μεταφράζονται ορθά,… Παραδείγματος χάριν, η περίπτωση της “Τουρκικής Ένωσης Θράκης”. Τι ψηφίσθηκε; Αναρωτιούνται πολλοί. Έχει σημασία; Μα το λέει το όνομά της: Τουρκική +Ένωση+Θράκης. Και το ψήφισαν στην Ελληνική Βουλή. Όταν οι λέξεις μιλούν από μόνες τους για το νόημα.

Δεν έχω άλλα λόγια. Στέρεψα. …

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *