«Θάλασσας Έργα 2019» Εικαστική έκθεση στην Γκαλερί Καψιώτη

καψιώτη 1Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις 7:30μμ, η Γκαλερί Καψιώτη διοργάνωσε τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο: «Θάλασσας Έργα 2019»

Η έκθεση διοργανώθηκε με την ευκαιρία των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019», που πραγματοποιούνται τον Μάϊο, στην πόλη του Πειραιά.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Γ. Αδαμάκης, Δ. Αγγελίδου, Σ. Βατανίδης, Ν. Καλαφάτης, Ρ. Καπελιάρη, Α. Καστρινάκης, Μ. Κτιστοπούλου, Δ. Ματαράγκας, Ρ. Μπάϊκας, Γ. Παπανελόπουλος, Η. Παπανικαψιώτη 3κολάου, Α. Ραζής, Κ. Ράμμος, Β. Ρηνας, Σ. Σαμαρτζίδου, Π. Σιάγκρης, Β. Σολιδάκης, Σ. Σόρογκας, Γ. Χαδούλης, Μ. Χάρος κ.α.

Τη έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη. Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Ενταταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νταϊφά, τον πρώην Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Γλύκα, την Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Οδηγός έμπνευσης καλλιτεχνών και θεματικός πυρήνας της έκθεσης είναι και η πάλι η θάλασσα, τόσο ως τοπίο καψιώτη 2φυσικό όσο και ως χώρος ιστορικός, συνδεδεμένος άρρηκτα εδώ και αιώνες με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Το απέραντο γαλάζιο σε κάθε του έκφανση, γαλήνιο αλλά και άγριο, πάντα ανοικτός ορίζοντας στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο, προσεγγίζουν καθιερωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες, καθένας με τον εικαστικό τρόπο και το ιδίωμά του. Το εικαστικό αυτό ταξίδι στο πέλαγος της τέχνης προσπαθεί να αναδείξει και να φέρει κοντά στους φιλότεχνους η έκθεση «Θάλασσας έργα 2019».

Διάρκεια έκθεσης 3 με 25 Μαΐου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 14:00 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *