Θεατρικό εργαστήρι Πειραϊκού…

 

DSC06310Τα Σαββατοκύριακα στον Πειραϊκό σύνδεσμο έχουν αέρα δημιουργίας!

…γράφουν: Μαρία – Ελένη Δεσποτίδη | Ξανθένια Μαντά

Πατάς το πόδι σου στην ξύλινη σκηνή. Νιώθεις μια άλλη ενέργεια. Πλάθεις απ’ την αρχή DSC06312έναν κόσμο καινούριο. Μεταμορφώνεσαι. Γίνεσαι κάποιος άλλος. Κάποιος που δε θα μπορούσες να είσαι στη καθημερινότητα σου. Απενοχοποιείσαι. Λυτρώνεσαι. Τολμάς.

Μπορεί να βρεθείς σε μια επαρχία της Ισπανίας του περασμένου αιώνα, στην Ελλάδα του σήμερα, στη μακρινή Κίνα ή ακόμα και στην εποχή του Αριστοφάνη. Γίνεσαι δικαστής, ένα κορίτσι του δρόμου, ηθοποιός, δάσκαλος, κομμώτρια, επαναστάτης, συγγραφέας, χορεύτρια και ότι άλλο μπορεί και δεν μπορεί να βάλει ο νους σου.

Η καθημερινότητά σου μεταφέρεται σε ένα γίγνεσθαι χωρίς κρίση και χωρίς κριτική. Είναι η δίοδος σε ότι άσχημο αντιμετωπίζεις, είναι ο χρόνος που αφιερώνεις δώρο στον εαυτό σου, στην ψυχή σου, στην παιδικότητα σου.

Αυτόν τον καινούριο κόσμο, τον μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους. Εμπιστεύεσαι σε εκείνους όσα  φοβάσαι και όσα πιστεύεις. Πιάνεστε χέρι χέρι και δίνετε ζωή στις λέξεις, έκφραση στο συναίσθημα. Ζωγραφίζετε πάνω στη σκηνή τη δική σας μοναδική εκδοχή. Είναι η παρέα εκείνη που δίνει πια το καλλιτεχνικό της ραντεβού, είναι η ανθρώπινη υπόσταση του καθενός που αφήνεται να γαληνέψει μέσα στην ασφάλεια της ομάδας.

Και ξάφνου η παράσταση έρχεται να δώσει την αίγλη και συνοδεύεται πάντα από τον δισταγμό που ξεχνιέται αυτόματα όταν τα φώτα ανάψουν, γιατί ήρθε η ώρα να είσαι εσύ αλλά και κάποιος άλλος μαζί, να συνυπάρξετε στον ρόλο, να ζήσετε την κατάσταση, να μετέχετε ερωτικά στην τέχνη που επιλέξατε ακόμα κι ερασιτεχνικά, αλλά πάντα με πάθος…

Όχι μόνο για το χειροκρότημα. Αλλά και γι’ αυτό. Για το προσωπικό μπράβο στην προσπάθεια που ολοκληρώθηκε, στον εαυτό που ξεπέρασες, στην ιεροτελεστία που ευδοκίμησε. Μα κυρίως για όλη τη διαδρομή, για το πριν, για το μετά, για το ταξίδι που δεν έχει αρχή και τέλος, που δεν είναι εύκολο, που είναι όμως υπέροχο…!

Ο Σταύρος Καραγιάννης και ο Τάσος Αλατζάς, δυο ηθοποιοί με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους,  είναι οι οδηγοί και συνοδοιπόροι σου σε αυτό το ταξίδι. Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός .Έτσι ακριβώς σε προσεγγίζουν. Θα σταθούν δίπλα σου και μαζί θα ανακαλύψετε σιγά σιγά την αλήθεια. Θα σου εξηγήσουν, θα σου δείξουν τον τρόπο κι ύστερα θα σε αφήσουν ελεύθερο να βγεις στο φως και να δημιουργήσεις.

Το θέατρο είναι ένας καθρέφτης. Κάθε φορά που κοιτάζεις βλέπεις ένα διαφορετικό είδωλο. Για κάποιους είναι περιέργεια, για άλλους πρόκληση, ένα παιχνίδι ή ακόμα και μια συζήτηση με τον εαυτό τους… Όποιος κι αν είναι ο λόγος, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις! Είτε πάνω στην σκηνή είτε κάτω από αυτή η διεργασία ξεκίνησε, συνεχίζεται στο υπέροχο κτίριο της Καραϊσκου και φορά το επίσημο ένδυμα της την άνοιξη στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *