«Θεραπευτήριον εγκαυμάτων»Η νέα, εξαιρετική ποιητική συλλογή του πειραιώτη ποιητή ΑΝΤΩΝΗ Α. ΖΑΡΙΦΗ

ζαρίφης 1 Μια ακόμη ποιητική συλλογή του Πειραιώτη ποιητή Αντώνη Ζαρίφη κυκλοφορήθηκε αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για την συλλογή με τον «αινιγματικό» και εκρηκτικό τίτλο «Θεραπευτήριον Εγκαυμάτων». Στην συλλογή αυτή φιλοξενούνται ποιήματα με την ιδιαίτερη στοχαστική και γλωσσική σφραγίδα του ποιητή, ο οποίος με εμφανώς αναβαθμισμένο το ποιητικό του στίγμα δεν κρύβει την έντονη υπαρξιακή του αναζήτηση, την ένθεη μεταφυσική του καταφυγή, τον υπόκωφο ερωτικό ψυχισμό του και την ευρηματική του στιχοπλοκή.

Λέξεις, πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα, σχήματα και μορφές σμιλεύονται ποιητικά και μας δίνουν ένα εντυπωσιακό, αισθητικό αποτέλεσμα, που σίγουρα θα βρει την θέση του στην ζαρίφης 2σύγχρονη Πειραϊκή γραμματολογία.

Ο Αντώνης Ζαρίφης επιδίδεται δόκιμα στην ανίχνευση του μεταμοντέρνου και διεκδικεί την διαφοροποίηση και πρωτοπορία στο φάσμα του εκφραστικού αυτού χώρου.

Είναι μεγάλη τιμή για την εφημερίδα μας η παραχώρηση μέρους της συλλογής του για δημοσίευση.

Και μία επισήμανση: Είναι τουλάχιστον ατυχές, τέτοιες εξαιρετικές, ατομικές προσπάθειες, που τιμούν την πόλη του Πειραιά να μην τυγχάνουν της προσοχής των τοπικών αρχών και να μην απολαμβάνουν οι δημιουργοί των όποιων προνομίων. Δεδομένου ότι οι απόπειρες αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στις προσπάθειες των δημιουργών.

Είναι αλήθεια και κοινώς αποδεκτό ότι ο Ποιητής Αντώνης Ζαρίφης είναι ίσως ο τελευταίος των μεγάλων ποιητών και στοχαστών, που ανάδειξε η πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Γιάννης Κανατσέλης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *