ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

 

Κατσαφάδος ΒασίληςΤα όσα πρωτοφανή ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνιστούν, αναμφίβολα, την επιτομή του ευτελισμού της πολιτικής ζωής της χώρας. Συνειδήσεις εξαγοράζονται, βουλευτές μετακινούνται από τα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν και ψηφίζουν αντίθετα με όσα μόλις προ ολίγων μηνών δημόσια υποστήριζαν, αρχηγοί κομμάτων και υπουργοί αλληλοεκβιάζονται και απειλούν με αποκαλύψεις, βουλευτές ανήκουν, συγχρόνως, στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση, τροποποιήσεις του κανονισμού της Βουλής προαναγγέλλονται και στη συνέχεια αντιθεσμικά «παγώνουν», κατηγορίες για χρηματισμό υπουργών από εξωτερικούς παράγοντες εκτοξεύονται μέσα στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί παραιτούνται καταγγέλλοντες αφόρητες πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας, οι συζητήσεις στη Βουλή έχουν καταντήσει «ακατάλληλες για ανηλίκους».

Πρόκειται ασφαλώς για έναν ατελείωτο θεσμικό κατήφορο που τραυματίζει το δημοκρατικό πολίτευμα και ρίχνει νερό στο μύλο των εχθρών της δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι θεσμοί εκδικούνται όταν τους κακομεταχειρίζεσαι…

Σήμερα, αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι εθνική συνεννόηση. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών αναζητά την ουσία πίσω από τα μεγάλα λόγια, που απαιτούν έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό και επιζητά την πρόοδο και τη σταθερότητα της χώρας.

Οι υγιείς, καινοτόμες και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, θα πρωτοστατήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, με αξιοκρατία, ευκαιρίες για τους νέους μας, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Και προπαντός ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 

Βασίλης Κατσαφάδος

Δικηγόρος- Βασίλης Υποψήφιος Βουλευτής

ΚΙΝΑΛ στην Α’ Πειραιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *