Ιερός Ναός Αγίου Νείλου Πειραιά.Ομιλία του Υμνογράφου κ. Χαράλαμπου Μπούσια

ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣΣτα πλαίσια του εορτασμού της σύναξης των Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 η ενορία του Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς, είχε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθεί τον κ. Χαράλαμπο Μπούσια, Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

Ο κ. Μπούσιας με τον γλαφυρό, βιωματικό και θεολογικά μεστό λόγο του μας μίλησε για την Εκκλησία, ως εργαστήριο Αγιότητας. Αναφέρθηκε εκτενώς στους Αγίους Τόπους και κυρίως στον ποταμό Ιορδάνη, εξ αφορμής της μεθεόρτου περιόδου των Αγίων Θεοφανείων καθώς επίσης και στους Οσιομάρτυρες της Αγίας Γής, στην χορεία των οποίων εντάσσονται και οι Οσιομάρτυρες της Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών τον κ. Μπούσια τόσο για την ομιλία και τους λόγους πνευματικής οικοδομής, κυρίως όμως για την συγγραφή και προσφορά των Ιερών Ακολουθιών των Εγκωμίων, των Ευλογηταρίων, του Μικρού Αγιασμού και της Ευχής στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *