Ιερός Ναός Αγίου Νείλου Πειραιώς Ψυχοφελείς Εσπερινές Ομιλίες Την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ1 ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ2Στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών που διοργανώνονται κάθε Σάββατο της Αγίας και Μεγάλης Tεσσαρακοστής στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς πραγματοποιήθηκαν επίκαιρες ομιλίες από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες π. Χρυσόστομο Καράμπελα και π. Σπυρίδωνα Πέτρου.

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ο π. Χρυσόστομος Καράμπελας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Π. Κοκκινιάς με το γλαφυρό και θεολογικά μεστό λόγο του μας μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Παλαμά και για την περί προσευχής διδασκαλία τόσο του τιμωμένου Αγίου όσο και διαχρονικά όλων των Πατέρων της Εκκλησίας.

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, παραμονή της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως και μετά από τον Εσπερινό και την Παράκληση στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον π. Σπυρίδωνα Πέτρου, από το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού με τίτλο: «Το νόημα του Σταυρού». Ο π. Σπυρίδων απηύθυνε λόγο οικοδομής και παρακλήσεως στους παρισταμένους πιστούς τονίζοντας το νόημα της Σταυρικής θυσίας του Σωτήρος μας, την σημασία του Σταυρού για τον χριστιανό, την έλλειψη σταυρικού φρονήματος της εποχής και τη αξία του πνευματικού αγώνα.

Τέλος να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια τόσο του Εσπερινού όσο της ομιλίας δόθηκε η δυνατότητα στους πιστούς να προσκυνήσουν αποτμήματα των Ιερών και χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συν αυτώ μαρτυρησάντων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιώς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *