Κάποιοι ενοχλούνται από την Εκκλησία

 

μελισσάρηςΚατανυκτική ιερά αγρυπνία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 13 Απριλίου, παραμονή της Ε’ Κυριακής των Νηστειών.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία, ιερούργησε και μίλησε στους πιστούς, ο  Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μελισσάρης, από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία μας προετοιμάζει γι’ αυτό που όλοι αναμένουμε να γιορτάσουμε.

Ο Κύριος προαναγγέλλει στους μαθητές Του όλα όσα πρόκειται να συμβούν. Με πολύ ξεκάθαρα λόγια, τους ομιλεί για τα βάσανα, τις μαστιγώσεις, τον θάνατο, αλλά και για το γεγονός της λαμπροφόρου αναστάσεως.

«Στα Ιεροσόλυμα, ο όμιλος των 12 μαθητών, μαζί με τον Κύριο, πορεύεται για να ζήσει ότι ακριβώς έχει προαναγγείλει.

Έχουμε μια πορεία και δύο μαθητές, που θεωρούν ότι ο Κύριος είναι κοσμικός άρχοντας που θα καταλύσει τον βάρβαρο δυνάστη και θα εγκαθιδρύσει μια κοσμική βασιλεία, και του ζητούν τιμές και πρωτοκαθεδρίες».

Φιλαρχία είχαν οι δύο μαθητές που ζητούσαν πρωτοκαθεδρίες, τόνισε ο π. Αθανάσιος.

Αλλά έρχεται ο Κύριος σε αυτήν την ευλογημένη πορεία, να βεβαιώσει τους μαθητές Του και κατ’ επέκταση όλους εμάς, ότι η πορεία του χριστιανού, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μαρτυρία και ένα μαρτύριο.

Και έκλεισε λέγοντας:

«Στην εποχή μας δεν έχουμε μαρτυρία, όπως είχαμε στους διωγμούς. Σήμερα ζούμε ένα άλλο μαρτύριο.

Επιστρατεύονται κυβερνήσεις, νομοθέτες, νόμοι, κανονισμοί, διατάξεις, γιατί και πάλι η Εκκλησία είναι αυτό που ενοχλεί».

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *