Κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της συνολικής έκτασης του Πειραιά

Δήλωση κ. Γιάννη Βουτσινά

Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

βουτσινάςΗ δέσμευση των αρχαιολογικών χώρων μόνο ζημιά έκανε στις επιχειρήσεις, αφού καμία ανάδειξη τους δεν ολοκληρώθηκε στο παρελθόν. Θυμίζω την άσχημη εξέλιξη και το γκρέμισμα των καταστημάτων της Πειραϊκής 15 χρόνια πίσω επί Δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη.

15 χρόνια μετά, νέες εμμονικές και ιδεοληπτικές  προσεγγίσεις ή μεθοδευμένα τζαρτζαρίσματα ενόψει εκλογικής περιόδου, κινδυνεύουν να θέσουν σε τέλμα το σύνολο των επενδύσεων που εξελίσσονται για την Πόλη, είτε από τον Δήμο Πειραιά, είτε από την Αντιπεριφέρεια. Σίγουρα όμως θα αποτρέψουν την όποια σκέψη και πιθανότητα για σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις.

Πέρα από το δεδομένο σεβασμό στον πολιτισμό και στην ιστορία της πατρίδας μας, θεωρούμε αναγκαία την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων διότι λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και ως πόλος έλξης στην πόλη του Πειραιά, προσθέτοντας υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών μας.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οφείλει να προσαρμοστεί με θετικό πρόσημο στη νέα επενδυτική και χωροταξική πραγματικότητα του Πειραιά!

Από το να προσπαθούν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε παραδοσιακό οικισμό και αρχαιολογικό πάρκο, ας θέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να σταματήσουν να χτίζονται πολυώροφα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, που σκεπάζουν και κρύβουν το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της χώρας μας, την Ακρόπολη.

Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Δυτικής/Ανατολικής Αττικής & Νησιών Αργοσαρωνικού, στηρίζουμε και προσυπογράφουμε τις θέσεις του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *