Κίνδυνος για την δημόσια υγεία.από προσδεδεμένα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά

Προς Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

βήνηΚύριε υπουργέ, θεωρούμε υποχρέωσή μας λόγω του κατεπείγοντος του θέματος που αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορονοϊό να σας ενημερώσουμε για πρόβλημα που εντοπίσαμε και ενεργήσαμε όπως αναλυτικά σας παραθέτουμε

Στις 15/03/2020 οι κάτωθι υπογράφοντες Δήμητρα Βήνη, παιδίατρος, κοινοτική σύμβουλος του Α διαμερίσματος Πειραιά με τον ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ και Ιωάννης Χαραλαμπάκης μέλος του Δ.Σ του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά, παρευρεθήκαμε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μόλις ενημερωθήκαμε για τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η απαγόρευση πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων και ημερόπλοιων στα Ελληνικά λιμάνια.

Στα πλαίσια της απόφασης αυτής αιτούμεθα να πληροφορηθούμε ποια μέτρα προβλέπεται να λάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο για τα πληρώματα τα οποία υπερβαίνουν τα 1000 άτομα των ήδη προσδεδεμένων κρουαζιεροπλοίων 1. AIDA LA BELLA 2. CELESTIAL CRYSTAL και 3. OLYMPIA δεδομένου ότι τα πληρώματα αυτά προερχόμενα από το εξωτερικό κυρίως από χώρες της Ασίας κυκλοφορούν μέσα στην πόλη σε ομάδες.

Ενημερώστε μας για την εξειδίκευση των μέτρων πρόληψης που σκοπεύετε να λάβετε.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας λόγω του μεγάλου κινδύνου για την δημόσια Υγεία.

Οι υπογράφοντες

Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλος Α κοινότητας Πειραιά

Ιωάννης Χαραλαμπάκης μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *