Κίνδυνος Θάνατος. Οι εγκαταλειμμένες – ετοιμόρροπες εργατικές πολυκατοικίες Δραπετσώνας

IMG_9815Στοιχειώνουν ετοιμόρροπες, άκρως επικίνδυνες και κατεδαφιστέες, οι παλιές εργατικές πολυκατοικίες Δραπετσώνας, μεταξύ των οδών Ψαρρών, Σωκράτους, Αγίου Δημητρίου, Μάρκου Μπότσαρη.

Η όλη περιοχή έχει μετατραπεί, εκτός των άλλων και σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, που αποτελεί και εστία μόλυνσης.

Έπρεπε από χρόνια πολλά να έχουν κατεδαφιστεί και στη θέση τους να έχουν γίνει χώροι για αναψυχή και περίπατο.

Η επικινδυIMG_9832νότητα των πολυκατοικιών είναι φανερή και μπορεί κάθε στιγμή να καταρρεύσουν θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους πεζούς, οδηγούς διερχομένων οχημάτων και κυρίως μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο μέρος, με ύπαρξη: μεγάλης εφορίας, σχολείων, εστιατορίων, μεγάλων σούπερ μάρκετ, εργοστασίων, βιοτεχνιών και Αστυνομικού τμήματος.

Ειδικά για το παρακείμενο σχολείο, το 3ο Δημοτικό Δραπετσώνας, ο κίνδυνος είναι περισσότερο εμφανής και άμεσος, αIMG_9836φού τα παιδιά, ελλείψει πεζοδρομίου, αναγκάζονται να βαδίζουν επί του οδοστρώματος, κάτω ακριβώς από τα ετοιμόρροπα κτήρια, με πρόσθετο τον κίνδυνο και από τα διερχόμενα οχήματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στους αρμοδίους, οι οποίοι δυστυχώς δεν παίρνουν στα σοβαρά το πρόβλημα και δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *