Καλό ταξίδι Κυρία.Έφυγε η Ελένη Δανέζη

δανέζηΜε θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή μια από τις πλέον αγαπημένες μας εκπαιδευτικούς στην Ιωνίδειο Σχολή: Η Ελένη Δανέζη «η καλή μας Γαλλικού», όπως την αποκαλούσαν οι μαθητές της, οι οποίοι την είχαν τιμήσει για την προσφορά και το έργο της και κάθε χρόνο, όταν ήταν μαθητές, παρακαλούσαν τον Θεό και την τύχη, να είναι εκείνη που θα δίδασκε το δύσκολο για πολλούς από μάθημα των Γαλλικών.

Άνθρωπος γλυκός και προσιτός, η μακαριστή Ελένη, με πολύ αγάπη για τους μαθητές της, τους οποίους και λάτρευε, με αφοσίωση στο πολύτιμο παιδαγωγικό της έργο, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη, το σεβασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων.

Η σκέψη και η αγάπη θα είναι κοντά σε εκείνη και στους οικείους της. Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, επίσης καθηγητή της Ιωνιδείου Σχολής Λεωνίδα Στεργίου, και στην κόρη της, απόφοιτη της Ιωνιδείου, λαμπρή επιστήμονα Μαργαρίτα Στεργίου.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να γνωρίσουμε από κοντά την μεγάλη αυτή Κυρία του Πειραιά και ειλικρινά συγκλονιστήκαμε με την είδηση της απώλειάς της.

Δεν ήταν απλά μια συνδρομήτρια της ΦΩΝΗΣ, ήταν αιμοδότης της, ήταν ο άνθρωπος που μας βοηθούσε για να υπάρχουμε, για να βρίσκει σκαλί και πάτημα η σωστή και πλήρη ενημέρωση.

Είχε ευγενή ιδανικά, η Ελένη, ακέραιο και πλήρους αγάπης χαρακτήρα και αφοσίωση στην Παιδεία, στις αρχές της οικογένειας, στην προσφορά την ανιδιοτελή.

Άνθρωποι σαν την Ελένη σπανίζουν σήμερα και είναι δύσκολο για όλους εμάς να συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς αυτήν.

Την ψυχή μας απαλύνει η βεβαιότητα ότι βρίσκεται κοντά στον Ελεήμονα Θεό και μεσιτεύει για μας, όπως άλλωστε πάντοτε έκανε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *