Καταρράκτες Καλλιθέας Ξυλοκάστρου.Μια μαγευτική μικρή εκδρομούλα

27 Ο Σεπτέμβριος μας θέλει να τον απολαμβάνουμε και να μην τον αφήνουμε να περνά απαρατήρητος. Είναι ο μήνας των μετακαλοκαιρινών διακοπών μας. Είναι αυτός που μας λέει να μην σταματήσουμε να αγαπάμε την φύση και να την απολαμβάνουμε. Είναι ο γλυκός και ήρεμος φίλος μας.

Έτσι ξεκινήσαμε και μεις μια ακόμα όμορφη εκδρομούλα για να τον χαρούμε. Στόχος μας τα πανέμορφα φαράγγια του Ελληνικού, Αγίου Λουκά και Καλλιθέας Ξυλοκάστρου, με τους περ37ίφημους καταρράκτες, τις λιμνούλες και το καταπληκτικό περιβάλλον.

Βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολη η προσέγγισή τους, γιατί θέλουν κάποια ολιγόωρη οδοιπορία και υπάρχει δυσκολία σχετική στην προσέγγισή τους. Βλέπετε ότι είναι πανέμορφο και ειδυλλιακό, δεν μπορεί να το φτάσει και να το απολαύσει ο καθένας, γιατί έτσι φυσικό θα είναι να χάσει την ομορφιά, την χάρη και την μοναδικότητά του.

Λίγα λεπτά δρόμος από Ξυλόκαστρο με το αυτοκίνητο, λίγα λεπτά δρόμος με τα πόδια, λίγη προσοχή στα μονοπάτια και έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με το θαύμα της φύσης και μακαρίζεις τον Θεό για την παντοδυναμία και την σοφία Του.

φαράγγιΜέσα στο φαράγγι οι καταρράκτες σχηματίζουν λιμνούλες, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου, κάτι περισσότερο από δροσερό βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί είναι πέρα για πέρα μαγευτικό και ζωογονητικό.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά, μετά την αναγνωριστική αυτή πρώτη επίσκεψη, να μαζευτούμε μια πιο μεγάλη παρέα και να απολαύσουμε όλοι μαζί την αιώνια αρμονία της Φύσης και να την αγαπήσουμε, να την προστατεύσουμε όσο μπορούμε, γιατί μόνο αυτή μπορεί να γεννά αρμονία και ευτυχία.

Φυσικά μετά την απόλαυση της φύσης μπορείς να απολαύσεις και ένα υπέροχο, νόστιμο, παραδοσιακό γεύμα στο γειτονικό χωριό του Ελληνικού, δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο, με συντροφιά την μουσική των αηδονιών και την αύρα και ευωδιά του δάσους

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *