Καταστροφικό για τον Πειραιά Η Αρχαιοποίησή του

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΣΠαρέμβαση για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ), το οποίο προτίθεται να κηρύξει ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Πειραιά και την Δραπετσώνα, ως αρχαιολογικό χώρο, έκανε ο Σπύρος Σπυρίδων, Διδάκτορας Δημόσιας διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην Περιφερειάρχης και Δήμαρχος.

Ο Σπύρος Σπυρίδων, χαρακτηρίζει την είδηση αυτή ως προϊόν παραπληροφόρησης ή κακόγουστο αστείο, κυρίως, αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που θα έχει στην πόλη του Πειραιά αν γίνει πραγματικότητα. Επισημαίνει δε, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βλάψει ανυπολόγιστα την οικονομία της πόλης του Πειραιά.

Προσθέτει δε, ότι είναι αναγκαίο να αναβληθεί η συγκεκριμένη συζήτηση για κήρυξη του Πειραιά σε αρχαιολογικό χώρο, ζητώντας μάλιστα να ακολουθήσει ουσιαστική διαβούλευση με τον Δήμο και τους φορείς της πόλης, οι οποίοι είναι εξάλλου και οι αποδέκτες των επιπτώσεων μιας τέτοιας απόφασης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *