«Κεφαλονίτης Σκορπίος και του Μηχανικού» Βιβλίο ντοκουμέντο του Διονύση Καλογερά

IMG_5400Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:30μμ, στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων Πειραιά, Γρηγ. Λαμπράκη 144, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ», του συγγραφέα Διονύση Καλογερά.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνης και Κριτικός κ. Παύλος Φήμης και η Λογοτέχνιδα και Εκπαιδευτικός κ. Ελένη Σταθοπούλου.

Αποσπάσματα από το ενδιαφέρον βιβλίο διάβασε η Εκπαιδευτικός κ. Σοφία Πανταζή – Πούλια. Την παρουσίαση συντόνισε το μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας κ. Ορέστης Καπάτος.IMG_5402

Το βιβλίο του κ. Διονύση Καλογερά ξεκινά από την επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τελειώνει με την επιστράτευση της 20ής Ιουλίου 1974. Στο ενδιάμεσο περιγράφονται περιστατικά που έζησε ο ίδιος και άλλα μέλη της οικογενείας του, σε συνάρτηση με τα πολιτικά γεγονότα και τις καταστάσεις αυτής της περιόδου. Το βιβλίο, γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, με ύφος ζωντανό και γλαφυρό, δίνει το ύψος μιας εποχής που διαμόρφωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Μέσα από την καταγραφή προσωπικών γεγονότων περιγράφονται εικόνες και ιστορικά γεγονότα της εποχής που έζησε. Οι προσωπικές περιγραφές τεκμηριώνονται με παραπομπές σε ιστορικές πηγές που ρίχνουν το φως του επιστήμονα ιστορικού στα βιώματα του συγγραφέα. Ένα βιβλίο για όσους έχουν κάποιες γνώσεις ιστορίας, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Μαριολένη Νεοφύτου, τονίζοντας την μοναδικότητα του βιβλίου και την μεστή γραφή του συγγραφέα.

Μεγάλη η προσέλευση των Πειραιωτών, μελών, φίλων της αδελφότητας και φιλοπρόοδων ατόμων. Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε, εκτός άλλων και, οι κ.κ. Πρόεδροι, των Καλαβρυτινών Πειραιά Αθανάσιος Χρονόπουλος, του Ζήνωνα Αγγελική Μπουλιέρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ιατρός κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, οι κυρίες και οι κύριοι, Μαρία Χατζοβούλου, Στέλιος Τραϊφόρος, Θεοδώρα Παπαλιβερίου, Ελένη Αντωνάκου, Ακριβή Κάραλη – Παπαδοπούλου, Γιάννης Ηλίας, Ντίνα Τρουπιώη, Ανδρέας Δημάκης, Χριστίνα Βλάχου, Ελένη Γιανναδάκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *