Κούβα – Ρωσία – Κίνα.Στο πλευρό της Ιταλίας

κούβαΟι Κουβανοί έφεραν στην Ιταλία το φάρμακο Alfa 2B το οποίο δοκιμάστηκε (επιτυχώς) κατά του κορωνοϊού στην Κίνα

Η Κούβα μαζί με την Ρωσία και την Κίνα είναι οι μόνες χώρες που έστειλαν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία όταν η ΕΕ έδειξε για ακόμα μια φορά με την απουσία της την «αλληλεγγύη» της στην Ρώμη.

Όμως η κουβανική αποστολή δεν πηγαίνει με άδεια χέρια και ούτε απλώς για να υποστηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες. Φέρεται ότι μαζί της έχει το πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού το οποίο και θα δοκιμαστεί άμεσα στους Ιταλούς ασθενείς.

H Kούβα μέχρι σήμερα έχει 35 κρούσματα και έναν θάνατο από τον κορωνοϊό.

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν η κουβανέζικη πρεσβεία στην Ρώμη δέχτηκε το αίτημα της Ιταλίας για βοήθεια σε ιατρικό προσωπικό το οποίο θα φέρει μαζί του το κουβανέζικο αντιικό φάρμακο Alfa 2B, το οποίο κατά τις κινεζικές αναφορές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μη εξάπλωση του COVID19 στην Κίνα.

Η κουβανέζικη φαρμακευτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει θεραπεία σε χιλιάδες δυνητικούς ασθενείς στο νησί από τον COVID-19 σύμφωνα με τον Eduardo Martínez, πρόεδρο του BioCubaFarma Business Group.

Μάλιστα ο Μαρτίνεζ αναφέρει πως 22 φάρμακα έχουν παραχθεί στην Κούβα όπως απαιτεί το πρωτόκολο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και δήλωσε «Έχουμε φάρμακα για χιλιάδες ανθρώπους και ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε την παραγωγή σημαντικά για αυτούς που έχουν την λιγότερη κάλυψη».

Δεν είναι τυχαίο ότι Κίνα, Ρωσία και Κούβα είναι οι μόνες χώρες δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στην Ρώμη.

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και “προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *