Κωνσταντίνο Σπύρου Καθηγητής Ε.Μ.Π Παγκόσμια αναγνώριση

ιωνίδειοςΟ Πειραιώτη απόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Κωνσταντίνος Σπύρου, Καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π και Πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, τιμάται φέτος από την Αμερικανική Ένωση Ναυπηγών και Ναυτικών Μηχανολόγων (SNAME), που αποτελεί τον μεγαλύτερο σύνδεσμο ναυπηγών στον κόσμο, με την απονομή του θεσμοθετημένου το 1959 μεταλλίου Davidson.

Το μετάλλιο Davidson απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα φυσικό πρόσωπο για την εξαιρετική συνεισφορά του στην έρευνα σχετικά με την Επιστήμη και την Τεχνολογία των Πλοίων και θεωρείται παγκοσμίως το ανώτατο βραβείο στο χώρο της ναυπηγικής.

Η διάκριση αυτή για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σπύρου έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη σημαντική διεθνή αναγνώριση που έλαβε προ τετραετίας, ήτοι τον τίτλο του «Georg Weinblum Memorial Lecturer 2016- 2017» για το πολυσχιδές επιστημονικό του έργο.

Η βράβευση αυτή αποτελεί διεθνή αναγνώριση της ποιότητας και της αξίας του ακαδημαϊκού έργου και της προσφοράς του στον τομέα της Ναυπηγικής.

Για τον Πειραιά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η βράβευσή του, η οποία αντανακλά στην εκπαιδευτική παράδοση τόσο της Ιωνιδείου όσο και της πόλης μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *