Κότες οι «Μεγάλοι» Ελλάδα νάσαι δυνατή γιατί είσαι μόνη

ένιΔεν πάει πολύς καιρός που η Άγκυρα, στέλνοντας πολεμικά πλοία, είχε αναγκάσει την ENI να απομακρύνει το γεωτρύπανο της από την Κυπριακή ΑΟΖ και να μην επιχειρήσει την προγραμματισμένη γεώτρηση στον στόχο “Σουπιά” του νόμιμου οικόπεδου 3 της Κύπρου.

Η ίδια φαρσοκωμωδία επαναλήφθηκε πρόσφατα. Μόνο που στο κάδρο, δίπλα στην Ιταλική ENI, φιγούραρε και η δήθεν μεγαλόσχημη γαλλική Total.

ENI και Total δραπέτευαν, με κωμικές και διάτρητες δικαιολογίες από την αναγγελθείσα γεώτρηση που εντός μηνός θα πραγματοποιούσαν στο νόμιμο οικόπεδο 7, της Κυπριακής ΑΟΖ, κάτω από τις απειλές της Τουρκίας.

Ας μην αυταπατώμεθα. Μπροστά στον “σουλτάνο” Ερντογάν δεν προσκύνησαν απλώς δύο μεγάλες εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων. Στην πραγματικότητα οπισθοχώρησαν και προσκύνησαν από κοινού Ιταλία και Γαλλία. Και καλά η πρώτη, ήταν αναμενόμενη, με την Γαλλία του Macron, όμως, τι συνέβη;

Η φυγή Ιταλίας-Γαλλίας από το οικόπεδο επτά και με δεδομένη την “φιλοτουρκική” στάση της Γερμανίας, προεξοφλεί και τον ναρκοθετημένο ρόλο των Βρυξελλών και της Ε.Ε.

Ούτε η Κύπρος ούτε η Ελλάδα δεν μπορούν, πέρα από ωραία λόγια και αυτά μισά, να περιμένουν τίποτα άλλο από τις διπλοπρόσωπες Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα είναι μέλος της φυλακής του ευρωμάρκου και της Ε.Ε ως μισοαποικία προς καταλήστευση των Βρυξελλών και ως γερμανικό πειραματόζωο και όχι για να υπάρχει απέναντι της σεβασμός και αλληλεγγύη.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να το πάρουν απόφαση. Χρειάζεται να συντονιστούν στενά μεταξύ τους και να σχεδιάσουν από κοινού μία αποφασιστική, τολμηρή και ριζοσπαστική στρατηγική για την ασφάλειά τους, η οποία πρώτα θα στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό Ελλάδα και Κύπρος χρειάζεται να αναπροσανατολίσουν εδώ και τώρα τις διεθνείς πολιτικές και αμυντικές τους σχέσεις σε πραγματικά πολυδιάστατη κατεύθυνση.

Και όμως αντί στην Αθήνα να έχουν ως πρώτο θέμα ενδιαφέροντος τα σύννεφα στον περίγυρο, που γίνονται όλο και πιο σκοτεινά σε βάρος μας, αναλωνόμαστε με ανούσια εσωτερικά κουνουποτσιμπήματα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *