Λιμενικό Σώμα.Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 Χρόνια του

λιμενικό 1Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εορτάσθηκαν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, τα 100 χρόνια προσφοράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στον τόπο και στην Ελληνική εμπορική ναυτιλία.

Για την πολυεπίπεδη και ξεχ ωριστή προσφορά του Λιμενικού Σώματος, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον, μίλησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο Αρχηγόλιμενικό 3ς του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε ότι «Το Λιμενικό Σώμα διευρύνει σταδιακά τις αρμοδιότητές του στη διάρκεια αυτού του αιώνα ζωής και δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που συναντά στην πορεία του» και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο του Σώματος.

Στην συνέχεια, τλιμενικό 2ον λόγο πήρε στο βήμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενάμης, ο οποίος εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος ανά την υφήλιο και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Ελληνικής Σημαίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο συνολικό έργο του Λιμενικού Σώματος: «Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή, κυριολεκτικώς στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ενός μεγάλου και κρίσιμου προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Τα στελέχη του με την άρτια εκπαίδευση, το αίσθημα ευθύνης, αυτοθυσίας και ανθρωπισμού καθημερινά επιχειρούν σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων τους υπό δύσκολες συνθήκες».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με αναφορά στην «κορυφαία πρωτοβουλία του Ελευθέριου Βενιζέλου για την ίδρυση ανεξάρτητου σώματος για την επίβλεψη των ελληνικών θαλασσών».

«Η αρχική στελέχωση έγινε με προσωπικό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και πως στη συνέχεια οι άνδρες του Σώματος δικαίωσαν απόλυτα τον ιδρυτικό του στόχο, αρωγοί των νησιωτών μας, πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην θάλασσα, πρώτοι σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και προστάτες του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του φυσικού του κάλλους», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει το Λιμενικό Σώμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *