Μάθε να αγαπάς και θα λάμπεις

σκουτέρηΤούτο το πρωινό της  Κυριακής ο Τάκης κοίταξε τον παππού του. Καθόταν τόσο ήρεμα στην πολυθρόνα του, βυθισμένος στις σκέψεις του, με την πίπα πολύτιμο αξεσουάρ  στο χέρι του. Και με τον καπνό να κάνει πιρουέτες στο μικρό τους σαλόνι.

– Παππού; Όποιος χαμογελά είναι ευτυχισμένος;

Ο παππούς σήκωσε το κεφάλι του και στύλωσε τα μάτια του στον μικρό Τάκη. Χαμογέλασε αινιγματικά και του απάντησε:

– Καλό μου εγγόνι, από την πείρα μου τώρα πια μπορώ να σου πω ότι ευτυχισμένος δεν είναι πάντα αυτός που χαμογελά ούτε αυτός που μπορεί να είσαι σε καλή διάθεση. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που έχει καλή διάθεση απέναντι σε ότι του συμβαίνει. Γι’ αυτό αγάπα τον εαυτό σου. Μην ασχολείσαι με το τι σου λένε τα άλλα παιδιά ή οι μεγάλοι  διότι μπορεί να αρρωστήσεις.

– Και τι να κάνω παππού;

– Μάθε ν’ αγαπάς, αυτό να κάνεις. Μάθε να δίνεις – σαν τον Θεό. Εσύ θα φροντίσεις να λάμπεις σαν τον ήλιο. Μην επιθυμείς να σε αγαπούν οι άλλοι. Κι αν δεν σ’ αγαπούν δεν πειράζει. Πες μου εσύ αγαπάς τα πάντα;

– Παππού δεν αγαπώ τις μύγες που κάθονται στο ψωμί μου και ούτε την μαμά του Γιώργου που με μάλωσε τις προάλλες επειδή τσακώθηκα με τον γιο της. Είναι κακό αυτό;

– Δεν είναι εύκολο πράγμα η τέλεια αγάπη παιδί μου. Τότε μόνο θα αγαπάς όταν την αποκτήσεις. Οι άνθρωποι κάνουν πολλά ,άπειρα λάθη. Μέσα από τα λάθη τους μαθαίνουν και μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να τα συνειδητοποιήσουν. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Μην περιμένεις από αυτούς. Εσύ κοίτα να λάμπεις και πού ξέρεις; Με την λάμψη σου μπορεί να τους φωτίσεις κάποια μέρα.

Νίκη Σκουτέρη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *